Recepti 03. listopada 2014.

Pileći zabatak u umaku od kruške i mladog luka

gastro postao gastro.24sata.hr
Ako još niste probali pileće meso u kombinaciji s voćnim umakom, vrijeme je da se odvažite na taj korak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 359

Potrebno vam je

  • 1 kom mladi luk
  • 4 mala žlica ulje maslinovo
  • 800 g pile (crno meso - batak, zabatak)
  • 0.75 mala žlica svježe mljeveni papar
  • 1 kom kruška (cijela)
  • 180 ml pileći temeljac
  • 1 mala žlica kukuruzni škrob
  • 2 žlica pekmez od bobičastog voća
  • 50 g orah, suhi

Priprema

  1. Stavite bijeli dio mladog luka u cjedilo, isperite i osušite. Zagrijte dvije žličice ulja u dubljoj tavi. Začinite zabatke četvrtinom žličice papra i pržite na tavi dok ne poprimi boju. Premjestite u tanjur te prekrijte folijom da ostane toplo.
  2. Smanjite vatru i ulijte ostatak ulja. Dodajte luk i pirjajte miješajući. Dodajte narezanu krušku te ulijte 1/3 pilećeg temeljca. Kuhajte dok temeljac ne ispari i dok kruška ne omekša.
  3. Za to vrijeme pomiješajte ostatak temeljca s kukuruznim škrobom. Stavite pekmez u tavu i kuhajte dok se ne otopi. Dodajte smjesu sa škrobom i 1/4 žličice papra. Neka zakuha. Miješajte dok se ne zgusne. Dodajte piletinu. Poslužite posuto izmrvljenim orasima.

Ako još niste probali pileće meso u kombinaciji s voćnim umakom, vrijeme je da se odvažite na taj korak

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.