gastro postao
Ako još niste probali pileće meso u kombinaciji s voćnim umakom, vrijeme je da se odvažite na taj korak
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 359
Potrebno vam je
- 1 kom mladi luk
- 4 mala žlica ulje maslinovo
- 800 g pile (crno meso - batak, zabatak)
- 0.75 mala žlica svježe mljeveni papar
- 1 kom kruška (cijela)
- 180 ml pileći temeljac
- 1 mala žlica kukuruzni škrob
- 2 žlica pekmez od bobičastog voća
- 50 g orah, suhi
Priprema
- Stavite bijeli dio mladog luka u cjedilo, isperite i osušite. Zagrijte dvije žličice ulja u dubljoj tavi. Začinite zabatke četvrtinom žličice papra i pržite na tavi dok ne poprimi boju. Premjestite u tanjur te prekrijte folijom da ostane toplo.
- Smanjite vatru i ulijte ostatak ulja. Dodajte luk i pirjajte miješajući. Dodajte narezanu krušku te ulijte 1/3 pilećeg temeljca. Kuhajte dok temeljac ne ispari i dok kruška ne omekša.
- Za to vrijeme pomiješajte ostatak temeljca s kukuruznim škrobom. Stavite pekmez u tavu i kuhajte dok se ne otopi. Dodajte smjesu sa škrobom i 1/4 žličice papra. Neka zakuha. Miješajte dok se ne zgusne. Dodajte piletinu. Poslužite posuto izmrvljenim orasima.
Ako još niste probali pileće meso u kombinaciji s voćnim umakom, vrijeme je da se odvažite na taj korak
Izvor Skuhatćute