gastro postao
En papillote - metoda kuhanja kojom se hrana peče zamotana u papir za pečenje, foliju ili u tijesto za savijače te tako zadržava sve okuse i hranjive sastojke
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 1586
Potrebno vam je
- 300 g pile (bijelo meso bez kosti)
- 300 g šampinjoni (uzgojeni)
- 4 žlica orah, suhi
- 4 žlica maslac, slani
- 1 mala žlica sol
- papar
- 4 kom tijesto za savijače
- 1 kom luk ,crveni
- 1 kom mrkva, crvena
- 4 žlica vrhnje za kuhanje
Priprema
- Očistimo i operemo pileća prsa te narezane stavimo u lonac. Dodamo mrkvu, luk i sol te vode da ih pokrije. Pustimo da lagano kuha na slaboj vatri.
- Nasjeckamo šampinjone i pržimo tri-četiri minute. Dodamo sol, papar i vrhnje za kuhanje. Nakon što počne kuhati, dodamo piletinu i pustimo da ponovno zakuha. Maknemo s vatre, pospemo nasjeckanim orasima i ohladimo.
- Raširimo jufku u tavi te na nju u sredinu stavimo mješavinu s piletinom. Spojimo krajeve i povežemo tako da dobijemo zavežljaj. Otopimo preostali maslac te pospemo preko zavežljaja.
- Pečemo 12 minuta na 170°C. Izvadimo iz pećnice. Pečeni “zavežljaj” možemo preliti žlicom umaka od rajčice ili sirupom od nara. Poslužimo vruće.
Izvor 'Kuhinje svijeta - Turska kuharica'