Recepti 19. listopada 2014.

Piletina na tajlandski

Piletina na tajlandski
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 241

Potrebno vam je

  • 2.50 dl kokosovo mlijeko
  • 1 kom đumbir, korijen
  • 2 žličica kurkuma
  • 1 žlica soja umak
  • 1 žličica paprika u prahu
  • sol
  • 400 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • korijander

Priprema

  1. U većem loncu pomiješajte kokosovo mlijeko, đumbir, kurkumu, umak od soje i papriku. Zagrijte do vrenja pa kuhajte 10 min poklopljeno.
  2. Piletinu posolite pa dodajte u lonac te kuhajte do 30 min (ovisno koji dio piletine koristite), odnosno dok meso bude potpuno kuhano.
  3. Meso izvadite i odložite da se malo ohladi.
  4. Komade piletine posložite u pladanj za pečenje u jednom sloju i pecite u zagrijanoj pećnici da dobije hrskavi sloj.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.