gastro postao
Skuta jelu daje svježinu, a rikula ga čini aromatilnim i vizualno atraktivnim
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 398
Potrebno vam je
- 800 g pile (bijelo meso bez kosti)
- 200 g skuta
- 2 šaka rukola
- 4 kom mrkva, crvena
- 2 kom krumpir, mladi
- sol
- svježe mljeveni papar
- ulje maslinovo
Priprema
- Mrkvu i krumpir očistite i narežite na kockice te skuhajte u malo slane vode. Procijedite te uz dodatak maslinova ulja, soli i papra miksajte do fine kreme štapnim mikserom.
- Pileći file razrežite, ali ne do kraja. Iskrojite ga tako da ima džepić koji ćete puniti. Kao punjenje upotrijebite svježu rikulu i domaću skutu. Nemojte ih miješati nego ih napunite posebno u file.
- Kada ste napunili, piletinu lagano batićem potucite po rubovima kako bi se zatvorila. Zagrijte maslinovo ulje na tavi te pecite na srednje jakoj vatri s obje strane dok ne porumeni.
- Dovršite u zagrijanoj pećnici 10 minuta na 180 stupnjeva. Odmorite meso te narežite na ploške
- Maslinovo ulje i rikulu miksajte u finu kremu, procijedite te pokapajte na meso.
Skuta jelu daje svježinu, a rikula ga čini aromatilnim i vizualno atraktivnim
Izvor "S okusom mora i soli", Marin Rendić