Recepti 13. listopada 2014.

Piletina punjena skutom i rikulom

Piletina punjena skutom i rikulom
gastro postao gastro.24sata.hr
Skuta jelu daje svježinu, a rikula ga čini aromatilnim i vizualno atraktivnim

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 398

Potrebno vam je

  • 800 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 200 g skuta
  • 2 šaka rukola
  • 4 kom mrkva, crvena
  • 2 kom krumpir, mladi
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • ulje maslinovo

Priprema

  1. Mrkvu i krumpir očistite i narežite na kockice te skuhajte u malo slane vode. Procijedite te uz dodatak maslinova ulja, soli i papra miksajte do fine kreme štapnim mikserom.
  2. Pileći file razrežite, ali ne do kraja. Iskrojite ga tako da ima džepić koji ćete puniti. Kao punjenje upotrijebite svježu rikulu i domaću skutu. Nemojte ih miješati nego ih napunite posebno u file.
  3. Kada ste napunili, piletinu lagano batićem potucite po rubovima kako bi se zatvorila. Zagrijte maslinovo ulje na tavi te pecite na srednje jakoj vatri s obje strane dok ne porumeni.
  4. Dovršite u zagrijanoj pećnici 10 minuta na 180 stupnjeva. Odmorite meso te narežite na ploške
  5. Maslinovo ulje i rikulu miksajte u finu kremu, procijedite te pokapajte na meso.

Skuta jelu daje svježinu, a rikula ga čini aromatilnim i vizualno atraktivnim

Izvor "S okusom mora i soli", Marin Rendić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.