gastro postao
Jednostavan komad mesa kao što su pileća prsa ovim ćete receptom pretvoriti u pravo gastronomsko remek djelo
Bit će vam potrebno tek nekoliko sastojaka, a sasvim novi okusi koje ćete dobiti kombinacijom limuna, poriluka, oraha i piletine mogli bi vas osvojiti. Limunovu koricu kandirajte u sirupu od šećera, spojite je s pirjanim porilukom, a zatim sve zajedno poslužite uz fina grillana pileća prsa. Uz ovakav će ručak odlično doći i kakva neobična sezonska salata o kojima smo već pisali.
Potrebno vam je:
- 2 poriluka
- 1 limun
- 2 žlice octa
- 600 g piletine
- 1 žlica šećera
- Pola šalice oraha
- Vlasac, kopar, peršin
- Sol, papar
- Maslinovo ulje
Priprema:
- Poriluk očistite i nasjeckajte na kolutiće.
- Na tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte poriluk pa pirjajte dok ne omekša.
- Dodajte sol, dvije žlice tople vode, a zatim pokrijte poklopcem i pustite da se krčka oko pet minuta na laganoj vatri.
- Maknite s vatre.
- Limun dobro operite pa ogulite koricu i nasjeckajte je na tanke trakice.
- U manjoj posudi pomiješajte šećer i žlicu vode i kuhajte dok se šećer ne rastopi.
- Kada dobijete gusti sirup, dodajte limunovu koricu. Pustite da kratko stoji.
- U posudici pomiješajte ocat, vlasac, peršin i kopar s dvije žlice maslinovog ulja.
- Začinite soli i paprom.
- Na kraju zagrijte još žlicu maslinovog ulja pa ispecite pileća prsa koja ste narezali na manje komade.
- Pecite na srednjoj vatri dok meso ne dobije lijepu boju i bude pečeno iznutra.
- Smanjite vatru, pecite još kratko.
- Maknite s vatre i poslužite uz poriluk kojem ste dodali komadiće kandiranog limuna, a na kraju sve pospite sjeckanim orasima.
Dobar tek!