Recepti 166 prikaza 11. ožujka 2017.

Piletina s orasima, porilukom i dodatkom iznenađenja

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavan komad mesa kao što su pileća prsa ovim ćete receptom pretvoriti u pravo gastronomsko remek djelo

Bit će vam potrebno tek nekoliko sastojaka, a sasvim novi okusi koje ćete dobiti kombinacijom limuna, poriluka, oraha i piletine mogli bi vas osvojiti. Limunovu koricu kandirajte u sirupu od šećera, spojite je s pirjanim porilukom, a zatim sve zajedno poslužite uz fina grillana pileća prsa. Uz ovakav će ručak odlično doći i kakva neobična sezonska salata o kojima smo već pisali.

Možda vas zanima... Sve tajne najboljih zimskih salata Špajza

Potrebno vam je:

  • 2 poriluka
  • 1 limun
  • 2 žlice octa
  • 600 g piletine
  • 1 žlica šećera
  • Pola šalice oraha
  • Vlasac, kopar, peršin
  • Sol, papar
  • Maslinovo ulje

Priprema:

  1. Poriluk očistite i nasjeckajte na kolutiće.
  2. Na tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte poriluk pa pirjajte dok ne omekša.
  3. Dodajte sol, dvije žlice tople vode, a zatim pokrijte poklopcem i pustite da se krčka oko pet minuta na laganoj vatri.
  4. Maknite s vatre.
  5. Limun dobro operite pa ogulite koricu i nasjeckajte je na tanke trakice.
  6. U manjoj posudi pomiješajte šećer i žlicu vode i kuhajte dok se šećer ne rastopi.
  7. Kada dobijete gusti sirup, dodajte limunovu koricu. Pustite da kratko stoji.
  8. U posudici pomiješajte ocat, vlasac, peršin i kopar s dvije žlice maslinovog ulja.
  9. Začinite soli i paprom.
  10. Na kraju zagrijte još žlicu maslinovog ulja pa ispecite pileća prsa koja ste narezali na manje komade.
  11. Pecite na srednjoj vatri dok meso ne dobije lijepu boju i bude pečeno iznutra.
  12. Smanjite vatru, pecite još kratko.
  13. Maknite s vatre i poslužite uz poriluk kojem ste dodali komadiće kandiranog limuna, a na kraju sve pospite sjeckanim orasima.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.