Recepti 03. listopada 2014.

Piletina zapečena u umaku od brokule

Piletina zapečena u umaku od brokule
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pripremite piletinu na malo drugačiji način

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 853

Potrebno vam je

  • 800 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 60 g majoneza
  • 450 g mladi luk
  • 0.50 mala žlica sol
  • 5 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 250 ml pileći temeljac
  • 250 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 2 žlica sherry
  • 0.50 mala žlica majčina dušica
  • 0.50 mala žlica svježe mljeveni papar
  • 230 g brokula (vrhovi s cvijetom)
  • 250 g parmezan
  • 0.25 mala žlica senf

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 200°C. Namastite vatrostalnu posudu za pečenje. Stavite piletinu u duboku tavu i nalijte posoljene vode tako da voda prekrije piletinu. Neka voda zakuha. Kuhajte 10-12 minuta. Kad se skuha, narežite je na komadiće.
  2. Zagrijte tavu te dodajte ulje, nasjeckani mladi luk i sol. Miješajte i pirjajte oko tri minute. Dodajte brašno i promiješajte. Ulijte temeljac, mlijeko i šeri, dodajte majčinu dušicu i papar pa pustite da zakuha miješajući cijelo vrijeme. Dodajte narezanu brokulu. Maknite s vatre te dodajte pola količine parmezana, majonezu i senf.
  3. Pola smjese s brokulom stavite u posudu za pečenje, na to poredajte piletinu pa prekrijte ostatkom brokule i pospite parmezanom. Pecite 25 min i poslužite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.