gastro postao
Pripremite piletinu na malo drugačiji način
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 853
Potrebno vam je
- 800 g pile (bijelo meso bez kosti)
- 1 žlica ulje maslinovo
- 60 g majoneza
- 450 g mladi luk
- 0.50 mala žlica sol
- 5 žlica pšenično brašno, bijelo
- 250 ml pileći temeljac
- 250 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 2 žlica sherry
- 0.50 mala žlica majčina dušica
- 0.50 mala žlica svježe mljeveni papar
- 230 g brokula (vrhovi s cvijetom)
- 250 g parmezan
- 0.25 mala žlica senf
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 200°C. Namastite vatrostalnu posudu za pečenje. Stavite piletinu u duboku tavu i nalijte posoljene vode tako da voda prekrije piletinu. Neka voda zakuha. Kuhajte 10-12 minuta. Kad se skuha, narežite je na komadiće.
- Zagrijte tavu te dodajte ulje, nasjeckani mladi luk i sol. Miješajte i pirjajte oko tri minute. Dodajte brašno i promiješajte. Ulijte temeljac, mlijeko i šeri, dodajte majčinu dušicu i papar pa pustite da zakuha miješajući cijelo vrijeme. Dodajte narezanu brokulu. Maknite s vatre te dodajte pola količine parmezana, majonezu i senf.
- Pola smjese s brokulom stavite u posudu za pečenje, na to poredajte piletinu pa prekrijte ostatkom brokule i pospite parmezanom. Pecite 25 min i poslužite.
Izvor Skuhatćute