gastro postao
Od mesa i riže ne morate raditi samo sarmu ili mesne okruglice, već ih možete zarolati u lisnato tijesto i tako dobiti brz i hranjiv obrok
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 254
Potrebno vam je
- 10 kom tanke kore za štrudle
- 125 g riža, polirana (ili brašno )
- 300 g mljeveno meso
- 0.50 kom luk ,crveni
- peršin, list
- 1 kom jaje kokošje
- 1 kom kuhano jaje
- sol
- papar
- ulje, biljno
- crvena paprika
Priprema
- Rižu kuhajte u dva puta više vode od količine riže. Malo je posolite. Kad upije svu tekućinu i počnu se zrnca razdvajati, maknite je s vatre.
- Dok se hladi, na ulju prepržite sjeckani luk, dodajte mu meso, posolite, popaprite, dodajte malo crvene paprike i pirjajte dok ne omekša zalijevajući s malo vode prema potrebi. Pri kraju dodajte i sjeckani peršin.
- Kuhano nasjeckano jaje dodajte ohlađenoj riži. Umiješajte i ohlađeno meso te primiješajte sirovo jaje. Dobro sve promiješajte da se sastojci sjedine i stavite nadjev sa strane.
- Zagrijte pećnicu na 200°c i premažite lim za pečenje uljem.
- Od pet kora napravite jednu savijaču tako što ćete dvije premazati nadjevom, poklopiti, opet staviti nadjev i pokriti s ostale dvije te zamotati.
- Od ostalih pet kora na isti način napravite još jednu savijaču te ih posložite na lim. Po vrhu ih poprskajte s malo ulja i stavite u pećnicu.
- Pecite dok se ne zarumene i postanu hrskave. Ugasite pećnicu i vruće pite zalijte s dl prokuhane vode, pokrijte ih čistom krpom te stavite još pet-deset minuta u isključenu pećnicu.
Od mesa i riže ne morate raditi samo sarmu ili mesne okruglice, već ih možete zarolati u lisnato tijesto i tako dobiti brz i hranjiv obrok