Recepti 03. listopada 2014.

Pita od riže i mesa

gastro postao gastro.24sata.hr
Od mesa i riže ne morate raditi samo sarmu ili mesne okruglice, već ih možete zarolati u lisnato tijesto i tako dobiti brz i hranjiv obrok

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 254

Potrebno vam je

  • 10 kom tanke kore za štrudle
  • 125 g riža, polirana (ili brašno )
  • 300 g mljeveno meso
  • 0.50 kom luk ,crveni
  • peršin, list
  • 1 kom jaje kokošje
  • 1 kom kuhano jaje
  • sol
  • papar
  • ulje, biljno
  • crvena paprika

Priprema

  1. Rižu kuhajte u dva puta više vode od količine riže. Malo je posolite. Kad upije svu tekućinu i počnu se zrnca razdvajati, maknite je s vatre.
  2. Dok se hladi, na ulju prepržite sjeckani luk, dodajte mu meso, posolite, popaprite, dodajte malo crvene paprike i pirjajte dok ne omekša zalijevajući s malo vode prema potrebi. Pri kraju dodajte i sjeckani peršin.
  3. Kuhano nasjeckano jaje dodajte ohlađenoj riži. Umiješajte i ohlađeno meso te primiješajte sirovo jaje. Dobro sve promiješajte da se sastojci sjedine i stavite nadjev sa strane.
  4. Zagrijte pećnicu na 200°c i premažite lim za pečenje uljem.
  5. Od pet kora napravite jednu savijaču tako što ćete dvije premazati nadjevom, poklopiti, opet staviti nadjev i pokriti s ostale dvije te zamotati.
  6. Od ostalih pet kora na isti način napravite još jednu savijaču te ih posložite na lim. Po vrhu ih poprskajte s malo ulja i stavite u pećnicu.
  7. Pecite dok se ne zarumene i postanu hrskave. Ugasite pećnicu i vruće pite zalijte s dl prokuhane vode, pokrijte ih čistom krpom te stavite još pet-deset minuta u isključenu pećnicu.

Od mesa i riže ne morate raditi samo sarmu ili mesne okruglice, već ih možete zarolati u lisnato tijesto i tako dobiti brz i hranjiv obrok

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.