Recepti 03. listopada 2014.

Pita s govedinom i kestenima

gastro postao gastro.24sata.hr
Dašak jeseni u neobičnoj piti bogatog i punog okusa

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 321

Tijesto

  • 115 g pšenično brašno, bijelo
  • 55 g maslac, slani

Nadjev

  • 12 kom luk kozjak
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 300 g govedina, odrezak
  • 400 g celer, korijen
  • 360 ml goveđi temeljac
  • 1 žlica žele od crnog ribizla
  • 200 g kesten
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Prosijte brašno, dodajte maslac i tri, četiri žlice hladne vode. Mijesite dok ne postane glatko. Luk stavite u vatrostalnu zdjelu, prelijte kipućom vodom i ostavite pet minuta. Ocijedite, a kad se ohladi, ogulite. Govedinu pirjajte četiri minute na tavi.
  2. Izvadite meso. Luk dodajte u tavu i pirjajte četiri minute dok ne dobijem boju. Dodajte celer pa kuhajte minutu te zatim u tavu dodajte govedinu. Umiješajte temeljac i žele te pustite da zavrije. Smanjite vatru i neka lagano ključa 45 minuta.
  3. Povrće i govedinu stavite u kalup za pečenje. Umiješajte kestene. Smjesu umiješajte u tekućinu u tavi i pustite da lagano zavrije. Miješajte dok se ne zgusne i začinite. Smjesom prelijte meso. Razvaljajte tijesto, meso stavite u kalup i prekrijte "poklopcem" od tijesta. Pecite 35 minuta.

Dašak jeseni u neobičnoj piti bogatog i punog okusa

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.