gastro postao
Dašak jeseni u neobičnoj piti bogatog i punog okusa
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 321
Tijesto
- 115 g pšenično brašno, bijelo
- 55 g maslac, slani
Nadjev
- 12 kom luk kozjak
- 1 žlica ulje maslinovo
- 300 g govedina, odrezak
- 400 g celer, korijen
- 360 ml goveđi temeljac
- 1 žlica žele od crnog ribizla
- 200 g kesten
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Prosijte brašno, dodajte maslac i tri, četiri žlice hladne vode. Mijesite dok ne postane glatko. Luk stavite u vatrostalnu zdjelu, prelijte kipućom vodom i ostavite pet minuta. Ocijedite, a kad se ohladi, ogulite. Govedinu pirjajte četiri minute na tavi.
- Izvadite meso. Luk dodajte u tavu i pirjajte četiri minute dok ne dobijem boju. Dodajte celer pa kuhajte minutu te zatim u tavu dodajte govedinu. Umiješajte temeljac i žele te pustite da zavrije. Smanjite vatru i neka lagano ključa 45 minuta.
- Povrće i govedinu stavite u kalup za pečenje. Umiješajte kestene. Smjesu umiješajte u tekućinu u tavi i pustite da lagano zavrije. Miješajte dok se ne zgusne i začinite. Smjesom prelijte meso. Razvaljajte tijesto, meso stavite u kalup i prekrijte "poklopcem" od tijesta. Pecite 35 minuta.
Dašak jeseni u neobičnoj piti bogatog i punog okusa
Izvor Skuhatćute