gastro postao
Talijanski specijalitet s nadjevom od tikvica, kukuruza i pancete recept je koji morate isprobati
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1401
Potrebno vam je
- 450 g tijesto za pizzu
- 1 kom tikvice, zelene
- 1 kom luk ,crveni
- 2 režanj češnjak
- 200 g panceta
- 200 g topljivi sir
- 100 g kukuruz iz konzerve
- origano
- 1 šalica pasirana rajčica (passata)
Priprema
- Luk narežite i stavite u tavu s malo maslinova ulja.
- Tikvicu narežite napola, a zatim na ploške pa je dodajte u tavu s lukom. I češnjak zgnječite i dodajte tikvicama. Pirjajte nekoliko minuta na laganoj vatri.
- Pancetu narežite na kockice pa je dodajte povrću. Pojačajte vatru i pustite da se malo zapeče. Dodajte kukuruz i ostavite sa strane da se ohladi.
- Tijesto za pizzu podijelite na četiri dijela pa dio tanko razvaljajte. Premažite tijesto umakom od rajčica, pospite sjeckanim ružmarinom ili origanom, a nakon toga posložite po tijestu četvrtinu nadjeva od tikvica.
- Pospite naribanim sirom, preklopite tako da spojite krajeve tijesta te ih dobro utisnite jedan u drugi da se slijepe. Krenite od jednoga kraja gdje se tijesto spaja i uvrćite pomalo krajeve tijesta prema unutra. Završite na drugom kraju tijesta. isto postupite s preostalim tijestom.
- Posložite ih na veliki lim i pecite desetak min.
Izvor Skuhatćute