Recepti 03. listopada 2014.

Povrtna pizza calzone s pancetom

Povrtna pizza calzone s pancetom
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Talijanski specijalitet s nadjevom od tikvica, kukuruza i pancete recept je koji morate isprobati

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1401

Potrebno vam je

  • 450 g tijesto za pizzu
  • 1 kom tikvice, zelene
  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 režanj češnjak
  • 200 g panceta
  • 200 g topljivi sir
  • 100 g kukuruz iz konzerve
  • origano
  • 1 šalica pasirana rajčica (passata)

Priprema

  1. Luk narežite i stavite u tavu s malo maslinova ulja.
  2. Tikvicu narežite napola, a zatim na ploške pa je dodajte u tavu s lukom. I češnjak zgnječite i dodajte tikvicama. Pirjajte nekoliko minuta na laganoj vatri.
  3. Pancetu narežite na kockice pa je dodajte povrću. Pojačajte vatru i pustite da se malo zapeče. Dodajte kukuruz i ostavite sa strane da se ohladi.
  4. Tijesto za pizzu podijelite na četiri dijela pa dio tanko razvaljajte. Premažite tijesto umakom od rajčica, pospite sjeckanim ružmarinom ili origanom, a nakon toga posložite po tijestu četvrtinu nadjeva od tikvica.
  5. Pospite naribanim sirom, preklopite tako da spojite krajeve tijesta te ih dobro utisnite jedan u drugi da se slijepe. Krenite od jednoga kraja gdje se tijesto spaja i uvrćite pomalo krajeve tijesta prema unutra. Završite na drugom kraju tijesta. isto postupite s preostalim tijestom.
  6. Posložite ih na veliki lim i pecite desetak min.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.