Tjestenina je uvijek dobra ideja - naročito u receptima poput ovog, gdje je sljubljena sa svježim kravljim sirom i uljem od ljutih papričica. Gotova je za manje od pola sata!
Visoki postotak proteina koji sadrži svježi kravlji sir ovu je namirnicu učinio izuzetno popularnom. Stoga ti predlažemo da za ručak ili večeru probaš ovu pikantnu tjesteninu sa svježim kravljim sirom – trebat će ti manje od pola sata da je pripremiš.
Tajna je u miješanju svježeg sira s umakom od rajčica i uljem od ljutih papričica – ako nemaš pri ruci ulje, možeš eksperimentirati sa komadićima sušenih chili papričica. Tako ćeš dobiti obrok bogat proteinima, ali i zaista ukusno jelo.
Kuhaj tjesteninu, povremeno miješajući, u slanoj vodi dok ne bude al dente. Ocijedi i ostavi barem 1/2 šalice vode u kojoj se tjestenina kuhala za kasnije.
U blenderu smiksaj umak od rajčica, svježi kravlji sir, parmezan i aromatizirano maslinovo ulje dok ne dobiješ glatku smjesu.
Vrati tjesteninu u lonac, dodaj umak iz blendera i 1/4 šalice vode u kojoj se tjestenina kuhala. Miješaj, dodajući još vode po potrebi, dok tjestenina ne bude dobro prekrivena umakom, a umak se zagrije na temperaturu tjestenine.
Podijeli tjesteninu na tanjure i pospi naribanim parmezanom.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.