Recepti 07. kolovoza 2023.

Prefina pikantna tjestenina sa svježim kravljim sirom

Penne u pikantnom umaku
Penne u pikantnom umaku foto: Polina Tankilevitch/Pexels
gastro postao gastro.24sata.hr
Tjestenina je uvijek dobra ideja - naročito u receptima poput ovog, gdje je sljubljena sa svježim kravljim sirom i uljem od ljutih papričica.

Visoki postotak proteina koji sadrži svježi kravlji sir ovu je namirnicu učinio izuzetno popularnom. Stoga ti predlažemo da za ručak ili večeru probaš ovu pikantnu tjesteninu sa svježim kravljim sirom – trebat će ti manje od pola sata da je pripremiš.

Tajna je u miješanju svježeg sira s umakom od rajčica i uljem od ljutih papričica – ako nemaš pri ruci ulje, možeš eksperimentirati sa komadićima sušenih chili papričica. Tako ćeš dobiti obrok bogat proteinima, ali i zaista ukusno jelo.

 

Možda vas zanima... Znaš li kako se pravi vrhunska pasta carbonara? Špajza

 

 | Author: Polina Tankilevitch/Pexels Pikantna tjestenina sa svježim kravljim sirom foto: Polina Tankilevitch/Pexels

Pikantna tjestenina sa svježim kravljim sirom

Sastojci:

  • 500 g tjestenine (penne i sl.)
  • 1 i 1/2 šalica umaka od rajčica
  • 1 šalica svježeg kravljeg sira
  • 1/4 šalice sitno ribanog parmezana, plus za posluživanje
  • 1 žlica ulja od ljutih papričica
  • prstohvat soli

Postupak:

  1. Kuhaj tjesteninu, povremeno miješajući, u slanoj vodi dok ne bude al dente. Ocijedi i ostavi 1/2 šalice vode u kojoj se tjestenina kuhala za kasnije.
  2. U blenderu smiksaj umak od rajčica, svježi kravlji sir, parmezan i ulje dok ne dobiješ glatku smjesu.
  3. Vrati tjesteninu u lonac, dodaj umak iz blendera i 1/4 šalice vode u kojoj se tjestenina kuhala. Miješaj, dodajući još vode po potrebi, dok tjestenina ne bude dobro prekrivena umakom, a umak se zagrije na temperaturu tjestenine.
  4. Podijeli tjesteninu na tanjure i pospi naribanim parmezanom.

 

Špageti sa šparogama Možda vas zanima... Špageti sa šparogama i orasima gotovi za 15 minuta Recepti Tjestenina sa srdelama Možda vas zanima... Ukusna ljetna tjestenina sa srdelama i inćunima Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.