Lagana i hranjiva salata od bulgura i leće može se jesti i kao prilog, uz riblja i mesna jela
Bulgur je žitarica koju većina zanemaruje dostojna je zamjena riži u toplim jelima i ključni je sastojak hladnih salata. Bulguru kao kuhanoj, usitnjenoj i posušenoj pšenici ne treba duga termička obrada, a savršeno upotpunjuje hladne salate poput popularnog libanonskog tabbouleha.
Bulgur se može pripremati na razne načine, a budući da se jako kratko kuha, odlična je za pripremu brzinskih obroka. Ukoliko još dvojiš, sjeti se da jeriječ o ukusnoj i cjelovitoj žitarici koja povoljno djeluje i na probavni sustav.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.