Recepti 25. rujna 2017.

Srcoliki profiteroli s Nutellom

Profiteroli u obliku srca s Nutellom
gastro postao gastro.24sata.hr
Zar nije zanimljivo kako nas Valentinovo može potaknuti da inače obične deserte pretvorimo u profinjene deserte pune ljubavi, posebne, baš za ovakve prilike. Tamara nam donosi ideju kako da omiljene princes krafne ili profiterole pripremite voljenoj osobi u sasvim novom ruhu: nešto drugačijem obliku, ali i s novim okusom.

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 1362

 

Možda vas zanima... Profiteroli okupani čokoladom Recepti princez-krafne Možda vas zanima... Video recept: Princes krafne - profiteroli Kolumne

 

Tijesto za profiterole

  • 60 g pšeničnog brašna
  • 3 jaja
  • 60 g maslaca
  • 6 dl vode
  • prstohvat soli

Slastičarska krema s Nutellom

  • 500 ml mlijeka
  • 2 jaja
  • 100 g pšeničnog brašna
  • 100 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 50 g maslaca
  • 3 žlice Nutelle

 

Možda vas zanima... Čist užitak: Profiteroli s čokoladom Recepti

 

Priprema

  1. Tijesto za profiterole: Stavite vodu sa malo soli u manjem loncu na vatru da proključa. Maknite s vatre i dodajte maslac i miješajte dok se ne otopi.
  2. Dodajte svo brašno odjednom i kuhajte na laganoj vatri dok se ne zgusne (oko 2 min). Miješajte pazeći pritom da vam ne zagori.
  3. Ostavite da se malo ohladi te dodajte jedno po jedno jaje dobro miksajući mikserom između svakog dodavanja. Dobiveno tijesto stavite u slastičarsku vrećicu kojoj ste odrezali vrh u širini oko 1 cm.
  4. Oblikujte srca na pripremljenom limu obloženom papirom za pečenje. Pospite ih sa listićima badema i nešto šećera.
  5. Pecite na 180°C oko 25 min ili do zlatno smeđe boje.
  6. Ostavite pečene profiterole da se ohlade te ih prerežite uzdužno na pola.
  7. Slastičarska krema sa Nutellom: Dobro promiješajte jaja s brašnom tako da ne ostanu grudice.
  8. Stavite mlijeko sa šećerom i vanilin šećerom na vatru da zakipi. Maknite s vatre te u smjesu lagano ulijevajte smjesu jaja s brašnom pritom stalno miješajući.
  9. Vratite natrag na laganu vatru i kuhajte oko 5 minuta miješajući konstatno da ne zagori. Dodajte maslac i miješajte dok se ne otopi. Ostavite kremu da se potpuno ohladi.
  10. Dodajte 3 velike žlice Nutelle i dobro izradite.
  11. Kremu nanesite na donji dio pečenog tijesta za profiterole, nanesite još i tučeni šlag te poklopite s gornjim dijelom.

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.