Recepti 17. travnja 2024.

SEZONSKO SLATKO Proljetni deserti koje moraš probati

Proljetni deserti
Proljetni deserti
Osim jagoda, postoje i druge namirnice koje su jednako svježe i slasne te se odlično slažu s proljetnim raspoloženjem...

Ovi deserti jednostavni su kada je u pitanju priprema, a toliko su slasni da ćeš ih odmah sutradan ponovno poželjeti napraviti. Deserti koje obožavamo jesti na proljeće ne sastoje se samo od jagoda, ali nemoj da te to obeshrabri jer i drugo voće savršeno se slaže s proljetnim popodnevima.

 | Author: Matija Plašć Linzer torta s jagodama i rabarbarom foto: Matija Plašć

Linzer torta s jagodama i rabarbarom

Odvoji malo vremena i spremi ovu popularnu austrijsku slasticu, a uz nju zatim posluži i kuglicu sladoleda! Očaravajuće boje, kiselkaste note jagode i rabarbare te meka tekstura savršen su spoj kada je u pitanju proljetni desert iako je Lonzer torta (s drugi nadjevima) inače karakteristična za zimu.

Možda vas zanima... Proljetna verzija Linzer torte s jagodama i rabarbarom Kolumne

 | Author: Stockfood Rolada od limuna foto: Stockfood

Rolada od limuna

Meka i ukusna rolada od limuna odiše ovim dobro poznatim citrusnim mirisom i donosi osvježenje koje mnogi od nas traže. Manje je više definitivno vrijedi kada je u pitanju ovaj recept koji se sastoji od svega nekoliko jednostavnih sastojaka. No po želji, kao što je i navedeno, upotpuniti ju možeš i curdom od limuna.

Rolada s limunom i mascarponeom Možda vas zanima... Sočna rolada s limunom i mascarponeom Recepti

Grilane breskve | Author: Thinkstock Grilane breskve foto: Thinkstock

Grilane breskve

Za one spremne na malo akcije i avanture, donosimo jedan veoma zanimljiv recept za pripremu grilanih breskvi. Iako njihova sezona još nije ni blizu, u supermarketima će se vrlo brzo moći pronaći one iz Grčke i Španjolske.

A tu su i breskve iz kompota koje također možeš baciti na grill ili na grill tavicu. Stoga, pripremi ih u isto vrijeme kada i svoj ručak i uživaj u njima na novi i drugačiji način.

Možda vas zanima... Grillane breskve: Desert za koji ti treba samo pet minuta Špajza

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.