Recepti 4916 prikaza 22. prosinca 2017.

Sjajan ručak: Punjena teleća prsa

Punjena teleća prsa
Donosimo vam zanimljiv recept za ukusna i sočna teleća prsa punjena mljevenim mesom

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 534

 

Možda vas zanima... Vikendom: Teleći ragu s tjesteninom ili njokima Recepti

 

Teleća prsa

  • 1500 g teletine
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 mala žlica kima
  • 1 žlica suncokretova ulja
  • sol
  • svježe mljeveni papar

 

Cordon Bleu Možda vas zanima... Cordon Bleu: Punjeni pohani teleći kotleti Špajza

 

Nadjev

  • 300 g mljevenog mesa
  • 150 g pileće jetre
  • 2  jaja
  • 1 žlica nasjeckanog luka
  • 2 žlice peršina
  • 2 žlice krušnih mrvica
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 0.50 l bijelog vina
  • povrtni temeljac

 

Možda vas zanima... Sjajno: Teleći kotleti s povrćem Recepti

 

Priprema

  1. Telećim prsima treba izvaditi kost kako bi dobili veliki ravni komad mesa koji ćemo zarolati.
  2. Mljeveno meso pomiješajte s pilećim jetricama, jajima, sitno nasjeckanim lukom, krušnim mrvicama, i svježim peršinom.
  3. Pripremljena teleća prsa puniti spremljenim nadjevom. Rolati napunjena prsa te zašiti kuhinjskim koncem ili učvrstiti kuhinjskim iglama.
  4. Napunjena teleća prsa položiti u nauljeni lim za pečenje, staviti u zagrijanu pećnicu i peći na temperaturi 175°C jedan sat, a zatim pojačati temperaturu na 200°C i peći još jedan sat.
  5. Za vrijeme pečenja povremeno okretati teleća prsa i po potrebi malo podlijevati temeljcem i bijelim vinom. Nakon dva sata pečenja izvaditi nadjevena teleća prsa i ostaviti ih da odstoje barem pola sata radi lakšeg rezanja.
  6. U međuvremenu masnoću od pečenja zaliti vinom i vratiti u pećnicu na pola sata, dok alkohol ne ispari. Malo ohlađena punjena teleća prsa narezati na ploške.
  7. Poslužiti uz razne priloge, punjeni ljubičasti, luk, glaziranu mrkvu, pečeni koromač...

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.