Ove će punjene rolice sa žara obožavati i djeca. Uz dodatak maslinova ulja, koje savršeno ide uz pečenu piletinu, posluži ih uz salatu i pečeni kukuruz
Ako postoji ukusno i super jednostavno meso za 'baciti' na žar onda je to definitivno piletina. Za manje od 30 minuta imat ćeš savršenu večeru s bogatim okusima, a pripremiš li je za zabavu s prijateljima, garantiramo da će se razgrabiti u hipu.
Još kada je upariš s nekim od svojih omiljenih priloga dobit ćeš nevjerojatno ukusan obrok, posebno kad se u njemu uživa na otvorenom. Ono što posebno volimo kod ovog jednostavnog recepta jest punjenje u kojem su se sljubili razni okusi, od usitnjenog špinata, preko mozzarelle do neizbježne rajčice.
Uz dodatak maslinova ulja, predlažemo i da piletini dodaš neki aromatični sir, poput cheddara, ali možeš koristiti i provolone ili neki drugi sir po želji. Posluži s pečenim kukuruzomi sezonskom salatom!
Pileće rolice
foto: Elena Leya/Unsplash
Ne gasi ekran dok kuham
Punjene pileće rolice sa žara
15 MIN
pripreme
12 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
Rajčica
2
kom
Mozzarella
100
g
Pileća prsa
400
g
Mini rajčica
300
g
Mladi špinat
200
g
Balzamični ocat - bijeli
4
žlica
Maslinovo ulje
4
žlica
Pileći temeljac
3
žlica
Sol
Crni papar
Svježi sir
2
žličica
Postupak
Špinat očisti, operi i posuši pa 100 g nasjeckaj, a ostatak natrgaj na komadiće veličine zalogaja. Rajčice prelij kipućom vodom, oguli i prereži popola te im odstrani koštice, a meso nareži na trakice.
Mozzarellu nareži na kockice. PIleća prsa izreži na 4 jednaka komada (fileta), posuši ubrusom, posoli, popapri te premaži svježim sirom.
Po siru rasporedi sjeckani špinat, mozzarellu i rajčicu pa meso smotaj i učvrsti čačkalicama.
Rolice peci na vrućem roštilju oko 12 minuta uz povremeno okretanje.
Očisti salatu, operi je, ocijedi i natrgaj na manje komade. Mini rajčice operi i prereži popola. Oboje pomiješaj s preostalim špinatom pa salatu pokapaj preljevom od octa, ulja, pilećeg temeljca, soli i papra.
Pečene rolice prereži na manje komade i posluži sa salatom. Uz ove rolice izvrsno godi kukuruz pečen na roštilju.