Piletina je jedna od onih namirnica u kojoj volimo uživati baš uvijek. Tome pripomaže i činjenica da se pravo domaće pileće meso na tržnici može pronaći po prihvatljivim cijenama, a u prilog piletine ide i to što daje puno prostora za igru.
Od tog se jednostavnog mesa tako mogu pripremati sočni odresci, pohani zalogaji, a sjajno se slaže i uz tjesteninu, rižu i čitav niz žitarica. U nastavku donosimo neke od naših najdražih i najjednostavnijih recepata koji će se, sigurni smo, ubrzo naći i na vašem meniju.
Zimske dane najljepše će zagrijati tople juhe koje od vas ne traže miješanje ili pak previše razmišljanja. Pripremite gustu povrtnu juhu s piletinom po receptu naše blogerice Tihane ili pak varivo s piletinom i slanutkom kolumnistice Nikoline.
Za laganije tanjure birajte salate s piletinom od kojih nećete ostati gladni. Odličan odabir bit će upravo ona koja spaja piletinu, crvenu naranču i matovilac našeg kolumnista Darka Kontina.
Jednostavan ručak tijekom radnog tjedna dobit ćete umotate li piletinu u papir za pečenje. Dodajte mu povrće, pa uživajte u sočnim komadima mesa bez previše posla.
Također, za super sočnu piletinu, otkrili smo, neće vam trebati posebna pomagala ili sastojci. Pripremite jednostavne dodatke poput maslinovog ulja i limuna, slijedite upute, a zatim piletinu ubacite u pećnicu...
Kombinacija piletine i riže ili pak piletine i tjestenine uvijek je dobrodošla kada je vremena za složenija jela premalo. Spoju dodajte špinat ili pesto od bučinih sjemenki i bogat, aromatičan ručak gotov je prije nego što možete zamisliti.
Pohanom pilećem mesu pak je, i sami dobro znamo, teško reći ne. Pripremite ga na još slasniji i brži način, dodajte priloge poput riže s graškom ili prženih krumpirića i uživajte u slasnim zalogajima u toplini svog doma.
Raskošnija jela s više začina, ali jednako jednostavna kao i ona već nabrojana, pripremit ćete pak kombinirate li piletinu s limunom i timijanom, dodate li joj crvenu papriku i češnjak, masline ili datulje, baš kao što je to učinila naša kolumnistica Anita.
Privlače li vas više egzotični okusi, piletinu ubacite u pecivo, začinite dodacima, pa uživajte u bogatom vijetnamskom sendviču. Za još slasnije tanjure, pripremite curry piletinu, istočnjački klasik kojem ne može odoljeti baš nitko.
Na kraju, piletinu možete zarolati, te je ispeći na naglo sa sirom i špinatom. Tako pripremljenu ubacite je u umak ili je poslužite uz aromatičnu rižu. Za prste polizati!
Dobar tek!