Recepti 06. ožujka 2018.

Odabrali smo: Brza i fina jela s piletinom za svaki dan

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Gusta pileća juha, brzinski, ali sasvim poseban sendvič, pohana ili pak sočna piletina iz pećnice. Na vama je samo da birate, a recepte prepustite nama...

Piletina je jedna od onih namirnica u kojoj volimo uživati baš uvijek. Tome pripomaže i činjenica da se pravo domaće pileće meso na tržnici može pronaći po prihvatljivim cijenama, a u prilog piletine ide i to što daje puno prostora za igru.

Od tog se jednostavnog mesa tako mogu pripremati sočni odresci, pohani zalogaji, a sjajno se slaže i uz tjesteninu, rižu i čitav niz žitarica. U nastavku donosimo neke od naših najdražih i najjednostavnijih recepata koji će se, sigurni smo, ubrzo naći i na vašem meniju.

 

piletina  | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Zimske dane najljepše će zagrijati tople juhe koje od vas ne traže miješanje ili pak previše razmišljanja. Pripremite gustu povrtnu juhu s piletinom po receptu naše blogerice Tihane ili pak varivo s piletinom i slanutkom kolumnistice Nikoline.

 

Možda vas zanima... Ponedjeljkom: Kremasta juha od gljiva s piletinom Kolumne Možda vas zanima... Grije na najjače: Zimsko varivo s piletinom i slanutkom Kolumne


Za laganije tanjure birajte salate s piletinom od kojih nećete ostati gladni. Odličan odabir bit će upravo ona koja spaja piletinu, crvenu naranču i matovilac našeg kolumnista Darka Kontina.
 

Možda vas zanima... Zimska salata s piletinom i crvenom narančom Kolumne


Jednostavan ručak tijekom radnog tjedna dobit ćete umotate li piletinu u papir za pečenje. Dodajte mu povrće, pa uživajte u sočnim komadima mesa bez previše posla.

Također, za super sočnu piletinu, otkrili smo, neće vam trebati posebna pomagala ili sastojci. Pripremite jednostavne dodatke poput maslinovog ulja i limuna, slijedite upute, a zatim piletinu ubacite u pećnicu...
 

Možda vas zanima... Pileća prsa u papirnatom paketiću Recepti Možda vas zanima... Sočno i bez greške: Pileća prsa iz pećnice Recepti

 

Pileca prsa | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Kombinacija piletine i riže ili pak piletine i tjestenine uvijek je dobrodošla kada je vremena za složenija jela premalo. Spoju dodajte špinat ili pesto od bučinih sjemenki i bogat, aromatičan ručak gotov je prije nego što možete zamisliti.


Možda vas zanima... Novi okusi: Pileća prsa s pestom od bučinih sjemenki Recepti Možda vas zanima... Genijalna pečena piletina s tjesteninom i špinatom Recepti

 

Pohanom pilećem mesu pak je, i sami dobro znamo, teško reći ne. Pripremite ga na još slasniji i brži način, dodajte priloge poput riže s graškom ili prženih krumpirića i uživajte u slasnim zalogajima u toplini svog doma.
 

Pohana piletina Možda vas zanima... Nove ideje: Za nijansu bolje pileće pohano meso! Špajza

 

Raskošnija jela s više začina, ali jednako jednostavna kao i ona već nabrojana, pripremit ćete pak kombinirate li piletinu s limunom i timijanom, dodate li joj crvenu papriku i češnjak, masline ili datulje, baš kao što je to učinila naša kolumnistica Anita.
 

Možda vas zanima... Slasni pileći zabatci s limunom i timijanom Recepti Možda vas zanima... Brzi pileći bataci u hrskavoj aromatičnoj korici Recepti Možda vas zanima... Pileći bataci u marinadi s maslinama i datuljama Kolumne

 

 | Author: Anita Karaman foto: Anita Karaman

 

Privlače li vas više egzotični okusi, piletinu ubacite u pecivo, začinite dodacima, pa uživajte u bogatom vijetnamskom sendviču. Za još slasnije tanjure, pripremite curry piletinu, istočnjački klasik kojem ne može odoljeti baš nitko.

 

Možda vas zanima... Tako dobar: Vijetnamski sendvič s piletinom Recepti Možda vas zanima... Egzotični okusi jednostavne curry piletine Recepti


Na kraju, piletinu možete zarolati, te je ispeći na naglo sa sirom i špinatom. Tako pripremljenu ubacite je u umak ili je poslužite uz aromatičnu rižu. Za prste polizati!


pileće rolice Možda vas zanima... Gotovo za tren: Pileće rolice sa sirom i špinatom Recepti

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock


Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.