Recepti 12. lipnja 2023.

Ražnjići Posejdon - osvježavajuća kombinacija morskih plodova i citrusa

Kozice
Kozice foto: Jackson Douglas/Unsplash
gastro postao gastro.24sata.hr
Ražnjići od morskih plodova su jednostavni za pripremu, a iznimno ukusni! Koristili smo škampe, Jakobove kapice i kozice omotane slaninom te osvježene kriškama limuna i limete

Za sve koji vole specijalitete s roštilja i druženje oko žara donosimo izvrstan recept – potpuno drugačiji od uobičajenih mesnih stvari s grilla. Preporučujemo ti da na sljedećem roštiljanju iznenadiš sve morskim menijem na kojem se obavezno moraju naći – morski plodovi. 

 

tjestenina s vongolama Možda vas zanima... FINO IZ MORA Ideje za ručak s morskim plodovima Recepti

 

 | Author: Towfiqu Barbhuiya/Pexels Kozice foto: Towfiqu Barbhuiya/Pexels

Ne samo da se jednostavni za pripremu nego i imaju posebnu aromu jer smo ribu sljubili s osvježavajuće kiselkastim okusima limuna i limete. Garantirano će oduševiti sve goste, a slobodno se prepusti kombiniranju morskih plodova po želji ili izmjenjujući razne vrste ribe, povrća pa čak i voća.

Ovi ražnjići izvrsni su i kao predjelo i kao glavno jelo, a osim na roštilju možeš ih peći u pećnici i(li) na tavi.

 | Author: Markus Spiske/Unsplash Ražnjići od kozica i morskih plodova foto: Markus Spiske/Unsplash

Ražnjići Posejdon

Sastojci (za 4 osobe):

  • 16 kozica
  • 4 oljuštena škampa
  • meso 12 Jakobovih kapica
  • po 1 limeta i limun
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 8 ploški mesnate slanine
  • sol i papar

 

Možda vas zanima... Top 10 recepata s lignjama! Špajza

 

Postupak:

  1. Plodove mora properi i posuši na kuhinjskom ubrusu. Limun i limetu operi u vrućoj vodi, posuši ih i prereži popola. Po polovicu limete i limuna ocijedi, a ostatak nareži na manje komade. Sok od limuna i limete zasebno pomiješaj s po žlicom maslinova ulja pa svaku marinadu posoli i popapri.
  2. Škampe prereži popola, omotaj slaninom te nabodi na namočene štapiće za ražnjiće, naizmjence sa školjkama. Na kraj svakog ražnjića nabodi po komad limuna i pokapaj ih marinadom od soka od limuna.
  3. Kozice nabodi na štapiće naizmjence s komadima limete pa ih pokapaj marinadom od limete. 
  4. Peci ražnjiće oko 5 minuta na žaru te ih po želji prije posluživanja ukrasi korijandrom.

 | Author: Dmitriy Ganin/Pexels Kozice foto: Dmitriy Ganin/Pexels

 

Možda vas zanima... Kapari: Neobičan začin za najukusnije umake uz ribu Recepti

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.