Recepti Morski plodovi 13. lipnja 2025.

Ražnjići kao najslasniji spoj morskih plodova i citrusa

Morski plodovi
8 MIN
5 MIN
4
SREDNJE
ražnjići s kozicama
Slasni ražnjići s kozicama
foto: GAYLE MCLEOD/downshiftology.com/Pinterest
Ražnjići od morskih plodova su jednostavni za pripremu, a iznimno ukusni! Koristili smo škampe, Jakobove kapice i kozice omotane slaninom te osvježene kriškama limuna i limete

Za sve koji vole specijalitete s roštilja i druženje oko žara donosimo izvrstan recept ražnjići Posejdon, slasna kombinacija morskih plodova i citrusa, potpuno drugačiji su od uobičajenih (mesnih) zalogaja s grilla. Preporučujemo ti da na sljedećem roštiljanju iznenadiš sve morskim menijem na kojem se obavezno moraju naći – morski plodovi. 

tjestenina s vongolama Možda vas zanima... FINO IZ MORA Ideje za ručak s morskim plodovima Recepti

Jednostavni za pripremu

Ne samo da su ražnjići Posejdon jednostavni za pripremu nego i imaju posebnu aromu jer smo morske plodove sljubili s osvježavajućim okusima limuna i limete. Ražnjići Posejdon garantirano će oduševiti sve goste, a slobodno se prepusti kombiniranju morskih plodova po želji ili izmjenjujući razne vrste ribe, povrća pa čak i voća. Naša kombinacija su kozice, škampi i - Jakobove kapice!

Ovi ražnjići izvrsni su i kao predjelo i kao glavno jelo, a osim na roštilju možeš ih peći u pećnici i(li) na tavi.

ražnjići s kozicama | Author: snixykitchen.com/Pinterest Ražnjići s kozicama foto: snixykitchen.com/Pinterest

Ne gasi ekran dok kuham

Ražnjići Posejdon
8 MIN
pripreme
5 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Kozice 20 kom
  • Škampi 4 kom
  • Jakobove kapice 12 kom
  • Limeta 1 kom
  • Limun 1 kom
  • Maslinovo ulje 2 žlica
  • Slanina 8 kriška
  • Sol
  • Svježe mljeveni crni papar
Postupak
  1. Plodove mora properi i posuši na kuhinjskom ubrusu. Limun i limetu operi u vrućoj vodi, posuši ih i prereži popola. Po polovicu limete i limuna ocijedi, a ostatak nareži na manje komade.

    Sok od limuna i limete zasebno pomiješaj s po žlicom maslinova ulja pa svaku marinadu posoli i popapri.


  2. Očišćene škampe prereži popola, omotaj slaninom te nabodi na namočene štapiće za ražnjiće, naizmjence sa školjkama. Na kraj svakog ražnjića nabodi po komad limuna i pokapaj ih marinadom od soka od limuna.


  3. Kozice posebno nabodi na štapiće naizmjence s komadima limete pa ih pokapaj marinadom od limete. 


  4. Peci ražnjiće oko 5 minuta na žaru te ih po želji prije posluživanja ukrasi korijandrom.


Isprobaj i ove divne ljetne zalogaje s ribom i morskim plodovima!

kozice panirane u kokosu Možda vas zanima... Ne možemo ih prestati jesti: Kozice panirane u kokosu Recepti

Možda vas zanima... Top 10 recepata s lignjama! Špajza Možda vas zanima... Kapari: Neobičan začin za najukusnije umake uz ribu Recepti kozice, soba noodles Možda vas zanima... Brzi ručak nakon posla: azijska salata s kozicama Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.