Ovi kolačići od mrkve i maka jednostavni su za pripremu, a tako ukusni i sočni. Recept je iz kuharice "Kreativna kuhinja" slavnog Steve Karapandže
Klasičan kolač ili tortu od mrkve već svi dobro poznajemo, često ih pripremamo i rado uživamo u njima. No vrijeme je za malo promjenu pa donosimo odličan recept za kolačiće od mrkve i maka, koji će te sigurno oduševiti. Izvrsna su okusa, i jako, jako sočni! Ma mrkva i mak su - savršen spoj?
Ovaj recept za kolačiće od mrkve i maka pronašli smo u kuharici legendarnog chefa Steve Karapandže"Kreativa kuhinja - Stvarajte zajedno s velikim majstorom kuhinje!" u koju zavirimo svaki put kad nam ponestane inspiracije za kuhanje. U nastavku ti donosimo ovaj odličan slatki recept koji potpisuje slavni chef Stevo Karapandža - njegovi kolačići od mrkve i maka su za prste polizati! Mljac!
Mak
foto: Castorlystock/Pexels
Ne gasi ekran dok kuham
Kolačići od mrkve i maka - recept by Stevo Karapandža
15 MIN
pripreme
20 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
Mrkva
50
g
Mak
60
g
Žemlja
40
g
Desertno vino
50
ml
Maslac
70
g
Med
1
žličica
Limun
0,50
kom
Žumanjak
3
kom
Marcipan
1
žlica
Rum
30
ml
Bjelanjak
3
kom
Sol
1
prstohvat
Šećer
30
g
Maslac
2
žlica
Šećer
2
žlica
Postupak
Male kalupe (npr. za muffine ili za mini souffle) premaži maslacem, pospi šećerom i stavi u hladnjak,
Žemlju nareži na kockice i pomiješaj s naribanom mrkvom i desertnim vinom. Maslac pjenušavo izmiksaj s medom i naribanom limunovom koricom.
Žumanjke, marcipan i rum izmiješaj i zjedno s makom (mljevenim, naravno!) umiješaj u pjenasto izmiksani maslac. KOckice žemlje s mrkvom lagano stisni da se ocijedi višak tekućine i umiješaj u pripremljenu smjesu.
Bjelanjke izmiksaj s prstohvatom soli i malo šećera, a potom dodaj sav šećer i istuci čvrsti snijeg. Tako dobiveni čvrsti snijeg pažljivo umiješaj u prirpemljenu smjesu.
Kalupe izvadi iz hladnjaka i napuni tiejstom. Stavi ih u osudu za pečenje dopola napunjenu vrućom vodom.
Peci oko 20 minuta na temperaturi od 200 stupnjeva, s tim da treba biti uključen samo donji grijač!
isprobaj i ove genijalne slatke i slane recepte Steve Karapandže: