Bacite pogled na recept za ričet - jelo na žlicu koje podsjeća na djetinjstvo...
Sjećate se ričeta kad ste bili manji? Danas se to isto, nekad omraženo, jelo pretvorilo u nezapamćenu deliciju koju jedva čekamo okusiti i na vlastitom stolu. Ričet varivo će se odlično složiti uz pogačice od čvaraka , a bit će jednako ukusan čak i dan nakon kuhanja.
Možda vas zanima...
Pogačice od čvaraka
Recepti
Ričet varivo i pogačice od čvaraka
foto: Irena Gavran
Ričet varivo
Sastojci
Ječam
200
g
Luk
1
kom
Krumpir
4
kom
Mrkva
2
kom
Češnjak
4
režanj
Svinjska mast
20
g
Grah iz konzerve
1
kom
Kobasica
500
g
Voda
1,50
l
Sol
Papar
Listići svježeg peršina
Postupak
Ječmenu kašu prelij vodom i ostavi da se namače bar dva sata ili preko noći.
Mrkvu, krumpir i luk oguli i nareži na kockice.
U loncu rastopi maslac pa dodaj narezani luk, mrkvu i krumpir i prži na srednjoj vatri.
Nakon par minuta dodaj ocijeđenu ječmenu kašu te prelij sa 1-1,5 l vode i ubaci kobasice.
Dodaj još soli i papra, možeš dodati i kajenske papričice ili žličicu dimljene paprike te mješavinu začina.
Kuhaj otprilike sat vremena, a zatim dodaj ocijeđeni grah iz konzerve i kuhaj još 10-15 minuta.
Dodaj nasjeckani peršin, posluži i uživaj.
Još genijalnih recepata naše kolumnistice Irene potražite na blogu Pregacha , istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu.
Možda vas zanima...
Palačinke od piva - slastica koju želite isprobati
Kolumne
Možda vas zanima...
Ostatke ručka upakirajte u šarene jastučiće
Kolumne
Možda vas zanima...
Pieroge - slasni poljski jastučići punjeni krumpirom
Kolumne