Recepti 13. listopada 2014.

Rižot-košarica s potočarkom

gastro postao gastro.24sata.hr
želite li lagani, brzi i zdravi obrok, pripremite rižot-košarice s potočarkom prema preporuci čitateljice Nikoline Vidović iz Zagreba

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 622

Potrebno vam je

  • 500 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 3 kom mrkva, crvena
  • 5 kom mladi luk
  • 1 žlica đumbir u prahu
  • 1.50 šalica smeđa riža
  • celer (cijeli)
  • 1 žlica curry
  • 1 l pileći temeljac
  • sol
  • papar
  • ulje maslinovo
  • 1 žlica peršin, list
  • potočarka
  • salata, zelena

Priprema

  1. Pileća prsa izrežite na kockice. Mrkvu i celer naribajte. Luk ( i bijeli i zeleni dio ) izrežite na kolutiće.
  2. Rižu kuhajte u vodi oko pet minuta, a potom je sklonite s vatre. Ostavite da stoji u vodi dok pripremate meso. Z
  3. agrijte ulje te pržite meso i đumbir. Kad porumeni, dodajte luk, mrkvu i celer. Kratko pirjajte te dodajte ocijeđenu rižu, sol, papar i umak curry. Zalijte temeljcem.
  4. Kuhajte na laganoj vatri 10-ak minuta. Kad je jelo gotovo, umiješajte peršin i sezam.
  5. Jelo ostavite da odstoji poklopljeno oko 10 minuta. Poslužite ga u košarici od zelene salate uz potočarku.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.