gastro postao
želite li lagani, brzi i zdravi obrok, pripremite rižot-košarice s potočarkom prema preporuci čitateljice Nikoline Vidović iz Zagreba
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 622
Potrebno vam je
- 500 g pile (bijelo meso bez kosti)
- 3 kom mrkva, crvena
- 5 kom mladi luk
- 1 žlica đumbir u prahu
- 1.50 šalica smeđa riža
- celer (cijeli)
- 1 žlica curry
- 1 l pileći temeljac
- sol
- papar
- ulje maslinovo
- 1 žlica peršin, list
- potočarka
- salata, zelena
Priprema
- Pileća prsa izrežite na kockice. Mrkvu i celer naribajte. Luk ( i bijeli i zeleni dio ) izrežite na kolutiće.
- Rižu kuhajte u vodi oko pet minuta, a potom je sklonite s vatre. Ostavite da stoji u vodi dok pripremate meso. Z
- agrijte ulje te pržite meso i đumbir. Kad porumeni, dodajte luk, mrkvu i celer. Kratko pirjajte te dodajte ocijeđenu rižu, sol, papar i umak curry. Zalijte temeljcem.
- Kuhajte na laganoj vatri 10-ak minuta. Kad je jelo gotovo, umiješajte peršin i sezam.
- Jelo ostavite da odstoji poklopljeno oko 10 minuta. Poslužite ga u košarici od zelene salate uz potočarku.
Izvor Skuhatćute