Recepti 13. listopada 2014.

Rižoto od proljetnih vrganja i piva

Rižoto od proljetnih vrganja i piva
gastro postao gastro.24sata.hr
Odbrojavanje do Uskrsa započnite tradicionalnim jelom s neobičnim dodatkom, rižotom carnaroli od proljetnih vrganja i piva. Riža izvrsno upija ječmeni slad, a pšenični se okus spaja s gorko-slatkim proljetnim vrganjima.

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 669

Potrebno vam je

  • 320 g riža, polirana (ili brašno )
  • 800 g vrganj
  • 100 g ljutika
  • 0.50 l karlovačko 0,0% maxx
  • 100 g maslac, neslani
  • 50 g parmezan
  • 1 l pileći temeljac
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • ulje maslinovo

Priprema

  1. Na zagrijanom maslinovom ulju popržiti ljutiku nasjeckanu na kockice. Kada ljutika dobije zlatnu boju, dodati listiće vrganja i pržiti dok se gljive ne karameliziraju do kraja.
  2. Na gljive dodati rižu (carnaroli ili neku drugu pogodnu za rižoto) i kratko pržiti dok se riža ne ugrije. Podliti pivom i pilećim temeljcem te kuhati na laganoj vatri uz povremeno miješanje. Tijekom kuhanja provjeravati tvrdoću riže i prema tome dozirati dolijevanje piva i temeljca.
  3. Kada riža dostigne željenu tvrdoću, posuti je naribanim sirom parmigiano reggiano, izmiješati te dodati maslac na kockice i dalje dobro miješati.
  4. Kada se sve sjedini, lagano preliti ekstra djevičanskim maslinovim uljem i servirati.

Odbrojavanje do Uskrsa započnite tradicionalnim jelom s neobičnim dodatkom, rižotom carnaroli od proljetnih vrganja i piva. Riža izvrsno upija ječmeni slad, a pšenični se okus spaja s gorko-slatkim proljetnim vrganjima.

Izvor Kuharica "7 pivskih recepata za Uskrs"

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.