Recepti 13. listopada 2014.

Rižoto s bijelim tartufom

Rižoto s bijelim tartufom
gastro postao gastro.24sata.hr
Brzo i fino predjelo od carnaroli riže, bijelih tartufa i parmezana

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 701

Potrebno vam je

  • 300 g riža, carnaroli
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 20 g tartuf bijeli
  • 10 g ljutika
  • papar
  • 30 g maslac od tartufa
  • 100 g parmezan
  • vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
  • sol
  • 1 vezica peršin, list
  • 1.20 l pileći temeljac
  • 50 g maslac, slani

Priprema

  1. U aluminijskoj tavi pržite sitno sjeckani luk na maslinovom ulju te dodajte rižu. Nakon nekog vremena ulijte bijelo vino i pustite da ispari.
  2. Nastavite kuhati, postupno dodavajući pileću juhu. Posoliti, nastaviti kuhati dok riža ne bude al dente.
  3. Maknite s vatre i umiješajte maslac, maslac od tartufa, tartufe i svježe naribani parmezan.
  4. Poslužite rižoto u stilu valova. Ukrasite peršinovim listom.

Izvor Giuseppe Daddio

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.