Recepti 27. studenoga 2015.

Rižoto s crvenim radičem i istarskom pancetom

rizoto
foto: Gastro.hr
gastro postao gastro.24sata.hr

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1897

Potrebno vam je

  • 320 g riža, carnaroli
  • 30 ml ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • 1.50 l povrtni temeljac
  • 400 g radič, crveni
  • 150 g panceta
  • 0.50 kom luk ,crveni
  • 1 dl crno vino
  • 50 g maslac, slani
  • 100 g parmezan
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Pripremiti temeljac od povrća - juhu od luka, mrkve i celera.
  2. Narezati istarsku pancetu na kockice, luk na sitno, a bijeli dio radiča na trakice.
  3. Na malo ulja prepržiti istarsku pancetu narezanu na sitne kockice.
  4. Dodati luk i rižu i nastaviti s prženjem oko dvije minute.
  5. Dodati crveni radič i to bijeli dio listova narezan na trakice i podliti s crnim vinom.
  6. Kad vino ispari nastaviti zalijevati s temeljcem uz postupno miješanje.
  7. Dvije do tri minute prije kraja kuhanja dodati crveni dio lista radiča, posoliti i popapriti. Dodati maslac i parmezan i odmaknuti s vatre.
  8. Ostaviti jelo da odahne minutu dvije.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.