gastro postao
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1897
Potrebno vam je
- 320 g riža, carnaroli
- 30 ml ekstra djevičansko maslinovo ulje
- 1.50 l povrtni temeljac
- 400 g radič, crveni
- 150 g panceta
- 0.50 kom luk ,crveni
- 1 dl crno vino
- 50 g maslac, slani
- 100 g parmezan
- sol
- papar
Priprema
- Pripremiti temeljac od povrća - juhu od luka, mrkve i celera.
- Narezati istarsku pancetu na kockice, luk na sitno, a bijeli dio radiča na trakice.
- Na malo ulja prepržiti istarsku pancetu narezanu na sitne kockice.
- Dodati luk i rižu i nastaviti s prženjem oko dvije minute.
- Dodati crveni radič i to bijeli dio listova narezan na trakice i podliti s crnim vinom.
- Kad vino ispari nastaviti zalijevati s temeljcem uz postupno miješanje.
- Dvije do tri minute prije kraja kuhanja dodati crveni dio lista radiča, posoliti i popapriti. Dodati maslac i parmezan i odmaknuti s vatre.
- Ostaviti jelo da odahne minutu dvije.