gastro postao
Za Božić pripremite svinjetinu umjesto klasičnog mesa i poslužite s brusnicama u košuljici od pancete
Vrijeme pripreme: do 180 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 2217
Potrebno vam je
- 2300 g svinjetina,srednje masna
- 400 g panceta
- 250 g brusnice
- 2 g luk ,crveni
- 4 g češnjak
- 1 kom đumbir, korijen
- 1 mala žlica mljeveni cimet
- 1 vezica peršin, list
- 200 g maslac, slani
- 200 g krušne mrvice
- 1 kom jaje kokošje
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Svinjska prsa očistiti od kostiju,posoliti,popapriti s obje strane.
- U tavi sitno kosani luk propirjati na maslacu dodati pancetu,brusnicu i peršin zatim mrvice i povezati s jednim jajetom i začiniti s paprom i soli po potrebi.
- Hladnom smjesom premazati unutarnju stranu prsa te čvrsto zamotati.
- Poslagati pancetu na dasku jednu do druge te omotati prsa,zatim povezati kuharskom špagom.
- Peći na 160 stupnjeva uz podlijevanje vina i povrtnog temeljca. Peći 130 min do 150 min. Nakon pečenja ostaviti da se ohladi tj.odmori.
Izvor Đurđica Protić