Recepti 13. listopada 2014.

Rolana svinjska prsa s brusnicama

Rolana svinjska prsa s brusnicama
gastro postao gastro.24sata.hr
Za Božić pripremite svinjetinu umjesto klasičnog mesa i poslužite s brusnicama u košuljici od pancete

Vrijeme pripreme: do 180 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 2217

Potrebno vam je

  • 2300 g svinjetina,srednje masna
  • 400 g panceta
  • 250 g brusnice
  • 2 g luk ,crveni
  • 4 g češnjak
  • 1 kom đumbir, korijen
  • 1 mala žlica mljeveni cimet
  • 1 vezica peršin, list
  • 200 g maslac, slani
  • 200 g krušne mrvice
  • 1 kom jaje kokošje
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Svinjska prsa očistiti od kostiju,posoliti,popapriti s obje strane.
  2. U tavi sitno kosani luk propirjati na maslacu dodati pancetu,brusnicu i peršin zatim mrvice i povezati s jednim jajetom i začiniti s paprom i soli po potrebi.
  3. Hladnom smjesom premazati unutarnju stranu prsa te čvrsto zamotati.
  4. Poslagati pancetu na dasku jednu do druge te omotati prsa,zatim povezati kuharskom špagom.
  5. Peći na 160 stupnjeva uz podlijevanje vina i povrtnog temeljca. Peći 130 min do 150 min. Nakon pečenja ostaviti da se ohladi tj.odmori.

Izvor Đurđica Protić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.