Recepti 13. listopada 2014.

Šareni rižoto

Šareni rižoto
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavni rižoto bogat povrćem

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 240

Potrebno vam je

  • 1 kom luk ,crveni
  • 200 g grašak zeleni (smrznuti)
  • 200 g kukuruz u slanoj vodi
  • 100 g mahune žute (zrele)
  • 200 g riža, nepolirana
  • sol
  • 2 žlica ulje sezamovo

Priprema

  1. Luk očistite, operite i sitno nasjeckajte. U tavi na najjačoj temperaturi zagrijte ulje i popržite luk, pa dodajte grašak i kukuruz. Smanjite temperaturu na umjerenu, ubacite mahune, pa dinstajte povrće oko 5 minuta.
  2. Rižu operite i dodajte povrću pa sve zajedno dinstajte 2-3 minute. Nalijte mlake vode (da prekrije namirnice u tavi) posolite po ukusu i dobro promiješajte.
  3. Kada rižoto zakuha, smanjite temperaturu na najnižu, poklopite i kuhajte uz miješanje dok riža ne upije svu vodu.
  4. Kad je riža kuhana ostavite je da odstoji 10-15 minuta, u poklopljenoj posudi.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.