Recepti Desert 09. lipnja 2024.

SLATKI HIT Prefina savijača s trešnjama i grizom

Desert
25 MIN
40 MIN
16
SREDNJE
savijača, trešnje
Neodoljiva savijača s grizom i trešnjama
foto: Shutterstock
I uz kupovne kore za savijače možeš pripremiti desert za pamćenje... A ova prefina savijača s trešnjama i grizom to definitivno jest!

Priprema i pečenje ove slasne savijače s trešnjama i grizom grizom traju manje od sat vremena. Pospi je šećerom u prahu i posluži toplu, uz kuglicu kremastog sladoleda od vanilije.

Ovaj recept za savijaču s trešnjama i grizom možeš lako i izmijeniti - možeš napraviti i nekoliko različitih verzija s raznim sezonskim voćem, a po želji dodati i malo cimeta u prahu. 

Vučeno tijesto Možda vas zanima... I ti možeš napraviti savršeno tijesto za pitu ili savijaču Špajza

Ne gasi ekran dok kuham

Savijača s trešnjama i grizom
25 MIN
pripreme
40 MIN
kuhanja
16
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Jogurt 400 ml
  • Vanilin šećer 1 kom
  • Prašak za pecivo 1 kom
  • Suncokretovo ulje 100 ml
  • Griz 300 g
  • Šećer kristal 200 g
  • Kore za savijače
  • Trešnja 1 kg
  • Limunova korica 1 kom
Postupak
  1. Pomiješaj dva jogurta s uljem, šećerom, grizom, vanilin šećerom i praškom za pecivo.


  2. Premaži koru smjesom, položi preko nje drugu i ponovno premaži, a zatim i treću. Dio smjese sačuvaj za kasnije.


    Trešnje



  3. Nakon što premažeš i treću koru, rasporedi voće, naribaj limunovu koricu i zarolaj. Smjesom od griza premaži i vanjski dio savijače.


  4. Smjesa je dovoljna za dvije savijače. Peci ih otprilike 40 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 stupnjeva.


Isprobaj i ove divne recepte u kojima su trešnje glavni sastojak...

Možda vas zanima... Moramo isprobati: Juha od trešanja Recepti trešnje, džem od trešanja Možda vas zanima... Navući ćeš se na ovaj DŽEM OD TREŠANJA Recepti brownies s trešnjama Možda vas zanima... KOLAČ IZ SNOVA Brownies s trešnjama Jamieja Olivera Recepti Crumble s trešnjama Možda vas zanima... Crumble s trešnjama - najbolji prijatelj sladoleda od vanilije Recepti

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 09:41 09. Lipanj 2024.

    mmm fino