Otkrivamo kako kod kuće pripremiti savršene kroasane, kao iz najbolje pekare
Ako obožavaš kroasane i ne možeš bez njih početi dan, a dobra pekara ti je predaleko, obavezno isprobaj ovaj recept u kojem od starih kroasana možeš napraviti one vrhunske, punjene kremom od badema. Kad ih probaju, tvoji dragi ljudi bit će uvjereni da su kupljeni u najboljoj pekari u gradu!
Možda smo dosad mislili da je kod kuće nemoguće složiti savršene kroasane od badema, no nakon što smo isprobali ovaj recept više nismo nimalo sumnjičavi. I jedva čekamo vikend da ih opet napravimo!
Kroasani s bademima
foto: Eve Lyn/Unsplash
Ne gasi ekran dok kuham
Kroasani s bademima
20 MIN
pripreme
30 MIN
kuhanja
6
porcija
SREDNJE
Šećerni sirup
Sastojci
Šećer
50
g
Voda
60
ml
Ekstrakt vanilije
1
žličica
Frangipane
Sastojci
Bademovo brašno
96
g
Oštro brašno
1
žlica
Sol
0,25
žličica
Maslac
113
g
Šećer u prahu
113
g
Jaje
1
kom
Ekstrakt badema
0,50
žličica
Ostalo
Sastojci
Croissant - kupovni (prazni)
1
kom
Listići badema
43
g
Šećer u prahu
Postupak
Rešetku stavi u sredinu pećnice, a pećnicu zagrij na 175 stupnjeva. Pleh za pečenje obloži papirom za pečenje.
Napravi jednostavan šećerni sirup... Kristal šećer, vodu i ekstrakt vanilije (koji možeš zamijeniti istom količinom ruma) dodaj u malu posudu. Zagrijavaj na srednjoj vatri, uz povremeno miješanje, dok se šećer potpuno ne otopi, 1-2 minute.
Stavi sa strane da se ohladi dok pripremaš frangipane.
Za frangipane, dobro pjenjačom izmiješaj bademovo brašno, oštro brašno i sol.
Posebno izmiksaj omekšali maslac i šećer u prahu.
Jaje i ekstrakt badema dodaj u smjesu maslaca i šećera u prahu i dobro izmiješaj - neka te ne brine što smjesa izgleda kao da se 'raspala'.
Umiješaj i mješavinu bademova brašna, oštrog brašna i soli.
Kroasane razrezi horizontalno po duljini. Odrezane strane premaži obilno šećernim sirupom.
Na svaki kroasan (donju polovicu) namaži po cca 2.5 žličice frangipane smjese. Stavi gornji dio kroasana. Po vrhu premaži svaki korasan s još 1.5 žlicom frangipane smjese.
Po svakom kroasan pospi malo bademovih listića, i lagano pritisni da se 'prime' za kroasan.
Peci nadjevene kroasane u zagrijanoj pećnici oko 20 minuta, odnosno dok se bademi ne počnu lagano tostirati.
Posluži kroasane tople ili na sobnoj temperaturi.
Ovako pripremljeni kroasani najbolji su isti dan.
Nutritivne vrijednosti
ENERGIJA
625 kcal
31 %
MASTI
39,00 g
54 %
KOLESTEROL
0,11 g
0 %
UH
57,00 g
20 %
PROTEINI
10,00 g
20 %
Isprobaj i ove recepte za kroasane i jela s kroasanima...
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.