Recepti Doručak 01. kolovoza 2024.

SAVRŠEN DORUČAK Domaći kroasani s bademima

Doručak
20 MIN
30 MIN
6
SREDNJE
kroasani s bademima
Kroasani s bademima
foto: Sorrasfilms/Pexels
Otkrivamo kako kod kuće pripremiti savršene kroasane, kao iz najbolje pekare

Ako obožavaš kroasane i ne možeš bez njih početi dan, a dobra pekara ti je predaleko, obavezno isprobaj ovaj recept u kojem od starih kroasana možeš napraviti one vrhunske, punjene kremom od badema. Kad ih probaju, tvoji dragi ljudi bit će uvjereni da su kupljeni u najboljoj pekari u gradu!

Možda smo dosad mislili da je kod kuće nemoguće složiti savršene kroasane od badema, no nakon što smo isprobali ovaj recept više nismo nimalo sumnjičavi. I jedva čekamo vikend da ih opet napravimo!

kroasani s bademima | Author: Eve Lyn/Unsplash Kroasani s bademima foto: Eve Lyn/Unsplash

Ne gasi ekran dok kuham

Kroasani s bademima
20 MIN
pripreme
30 MIN
kuhanja
6
porcija
SREDNJE
Šećerni sirup
Sastojci
  • Šećer 50 g
  • Voda 60 ml
  • Ekstrakt vanilije 1 žličica
Frangipane
Sastojci
  • Bademovo brašno 96 g
  • Oštro brašno 1 žlica
  • Sol 0,25 žličica
  • Maslac 113 g
  • Šećer u prahu 113 g
  • Jaje 1 kom
  • Ekstrakt badema 0,50 žličica
Ostalo
Sastojci
  • Croissant - kupovni (prazni) 1 kom
  • Listići badema 43 g
  • Šećer u prahu
Postupak
  1. Rešetku stavi u sredinu pećnice, a pećnicu zagrij na 175 stupnjeva. Pleh za pečenje obloži papirom za pečenje.


  2. Napravi jednostavan šećerni sirup... Kristal šećer, vodu i ekstrakt vanilije (koji možeš zamijeniti istom količinom ruma) dodaj u malu posudu. Zagrijavaj na srednjoj vatri, uz povremeno miješanje, dok se šećer potpuno ne otopi, 1-2 minute.

    Stavi sa strane da se ohladi dok pripremaš frangipane.


  3. Za frangipane, dobro pjenjačom izmiješaj bademovo brašno, oštro brašno i sol.

    Posebno izmiksaj omekšali maslac i šećer u prahu.

    Jaje i ekstrakt badema dodaj u smjesu maslaca i šećera u prahu i dobro izmiješaj - neka te ne brine što smjesa izgleda kao da se 'raspala'.

    Umiješaj i mješavinu bademova brašna, oštrog brašna i soli.


  4. Kroasane razrezi horizontalno po duljini. Odrezane strane premaži obilno šećernim sirupom.

    Na svaki kroasan (donju polovicu) namaži po cca 2.5 žličice frangipane smjese. Stavi gornji dio kroasana. Po vrhu premaži svaki korasan s još 1.5 žlicom frangipane smjese.

    Po svakom kroasan pospi malo bademovih listića, i lagano pritisni da se 'prime' za kroasan.


  5. Peci nadjevene kroasane u zagrijanoj pećnici oko 20 minuta, odnosno dok se bademi ne počnu lagano tostirati.

    Posluži kroasane tople ili na sobnoj temperaturi.

    Ovako pripremljeni kroasani najbolji su isti dan.


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

625 kcal

31 %

MASTI

39,00 g

54 %

KOLESTEROL

0,11 g

0 %

UH

57,00 g

20 %

PROTEINI

10,00 g

20 %

Isprobaj i ove recepte za kroasane i jela s kroasanima...

Kroasan Možda vas zanima... BRUNCH GOZBA Složenac od kroasana, sira i slanine Recepti Croffle - savršen spoj kroasana i vafla Možda vas zanima... Vrijeme je za CROFFLE - savršen spoj kroasana i vafla Recepti Kroasan Možda vas zanima... Savršeni kroasani, baš kao iz Pariza Recepti Puding od starih kroasana i karamel umaka Možda vas zanima... Raskošni puding od starih kroasana i karamel umaka Recepti

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 10:01 02. Kolovoz 2024.

    fino