Recepti Tjestenina 18. studenoga 2024.

SUPER RUČAK Tjestenina s bučom i pancetom

Tjestenina
12 MIN
25 MIN
4
SREDNJE
tjestenina s bučom i pancetom
Sezonska tjestenina s bučom i pancetom
foto: Shutterstock
Tjestenina s okusima jeseni po receptu talijanskog chefa Gennara Contalda

Danas je na našem meniju ova senzacionalna tjestenina s bučom i pancetom! Slatkoća buče, slanost pancete i aroma ružmarina čine ovo jelo savršenom jesenskom delicijom. Ako te još nismo uvjerili da kod kuće napraviš ovo jelo, znaj da je autor recepta slavni talijanski chef Gennaro Contaldo, koji je veliki prijatelj i mentor još slavnijeg Jamieja Olivera.

Priprema je jednostavna i neće ti oduzeti previše vremena, a količina je dostatna za 4 porcije. Svakako isprobaj i uživaj u okusima jeseni! 

Gennaro Contaldo | Author: WENN/PIXSELL Chef Gennaro Contaldo foto: WENN/PIXSELL

 

Ne gasi ekran dok kuham

Tjestenina s bučom i pancetom - recept by Gennaro Contaldo
12 MIN
pripreme
25 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Panceta 60 g
  • Ljutika 3 kom
  • Ljuta papričica 0,50 kom
  • Bundeva 650 g
  • Maslinovo ulje
  • Ružmarin 2 kom
  • Povrtni temeljac 600 ml
  • Tjestenina 400 g
  • Morska sol
  • Svježe mljeveni crni papar
  • Parmezan 10 g
Postupak
  1. Pancetu, luk i čili nasitno nasjeckaj.


  2. Zagrij 4 žlice maslinova ulja u velikoj tavi na srednje jakoj vatri, dodaj pancetu i prži ju minutu, a zatim umiješaj ljutiku, čili i 2 grančice svježeg ružmarina. 


  3. Dinstaj još 2-3 minute, zatim umiješaj buču i ulij vrući povrtni temeljac. 


  4. Pusti da zavrije, a zatim pirjaj 20 minuta ili dok buča ne omekša i dok se tekućina djelomično ne upije.


  5. U međuvremenu skuhaj tjesteninu al dente, prema uputama na pakiranju. Važno je da je ne prekuhaš jer će se kasnije još kratko kuhati u umaku. 


  6. Procijedi tjesteninu, ostavljajući malo vode u kojoj se kuhala te ju dodaj u umak.


  7. Lagano promiješaj, po potrebi dodaj vode u kojoj se tjestenina kuhala, a zatim ju još kratko kuhaj kako bi upila sve arome i okuse umaka. Parmezan sitno naribaj u umak te sve dobro pomiješaj. 


  8. Posluži toplo, posuto svježe mljevenim crnim paprom i s još malo parmezana.


Dobar tek!

Isprobaj i sljedeće delicije s potpisom Gennara Contalda:

Možda vas zanima... Carbonara po receptu celebrity chefa Gennara Contalda Recepti Možda vas zanima... Gennaro Contaldo ima odličan recept sa špagetima Recepti Možda vas zanima... Gennarov tiramisu s limunom Recepti Možda vas zanima... Najbolje bruskete prema receptu Gennara Contalda Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.