Tjestenina s okusima jeseni po receptu talijanskog chefa Gennara Contalda
Danas je na našem meniju ova senzacionalna tjestenina s bučom i pancetom! Slatkoća buče, slanost pancete i aroma ružmarina čine ovo jelo savršenom jesenskom delicijom. Ako te još nismo uvjerili da kod kuće napraviš ovo jelo, znaj da je autor recepta slavni talijanski chef Gennaro Contaldo, koji je veliki prijatelj i mentor još slavnijeg Jamieja Olivera.
Priprema je jednostavna i neće ti oduzeti previše vremena, a količina je dostatna za 4 porcije. Svakako isprobaj i uživaj u okusima jeseni!
Chef Gennaro Contaldo
foto: WENN/PIXSELL
Ne gasi ekran dok kuham
Tjestenina s bučom i pancetom - recept by Gennaro Contaldo
12 MIN
pripreme
25 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
Panceta
60
g
Ljutika
3
kom
Ljuta papričica
0,50
kom
Bundeva
650
g
Maslinovo ulje
Ružmarin
2
kom
Povrtni temeljac
600
ml
Tjestenina
400
g
Morska sol
Svježe mljeveni crni papar
Parmezan
10
g
Postupak
Pancetu, luk i čili nasitno nasjeckaj.
Zagrij 4 žlice maslinova ulja u velikoj tavi na srednje jakoj vatri, dodaj pancetu i prži ju minutu, a zatim umiješaj ljutiku, čili i 2 grančice svježeg ružmarina.
Dinstaj još 2-3 minute, zatim umiješaj buču i ulij vrući povrtni temeljac.
Pusti da zavrije, a zatim pirjaj 20 minuta ili dok buča ne omekša i dok se tekućina djelomično ne upije.
U međuvremenu skuhaj tjesteninu al dente, prema uputama na pakiranju. Važno je da je ne prekuhaš jer će se kasnije još kratko kuhati u umaku.
Procijedi tjesteninu, ostavljajući malo vode u kojoj se kuhala te ju dodaj u umak.
Lagano promiješaj, po potrebi dodaj vode u kojoj se tjestenina kuhala, a zatim ju još kratko kuhaj kako bi upila sve arome i okuse umaka. Parmezan sitno naribaj u umak te sve dobro pomiješaj.
Posluži toplo, posuto svježe mljevenim crnim paprom i s još malo parmezana.
Dobar tek!
Isprobaj i sljedeće delicije s potpisom Gennara Contalda: