Ova slatka štrudla od bundeve savršeno balansira kremasti nadjev i laganu, hrskavu koricu od vučenog tijesta... Isprobaj naš recept!
Kad se bogati okusi bundeve spoje s kremastim sirom, toplim jesenskim začinima i hrskavom korom, rezultat je desert koji oduševljava na prvi zalogaj. Slatka štrudla od bundeve savršena je za svečane prilike, obiteljska druženja ili jednostavne trenutke uživanja uz šalicu omiljenog napitka.
Ovaj desert spaja jednostavnu pripremu (gotov je za samo 45 minuta) s impresivnim rezultatima. Zahvaljujući hrskavom vučenom tijestu, koje se pretvara u zlatno-smeđu koricu, i kremastom nadjevu s aromama cimeta, đumbira i muškatnog oraščića, ova slatka štrudla od bundeve donosi najbolje okuse na naš slatki stol.
Smeđi šećer i nasjeckani pekan orasi na vrhu daju dodatnu hrskavost i aromu.
Pire od bundeve
foto: Rawpixel.com/Freepik
Ne gasi ekran dok kuham
Slatka štrudla od bundeve
15 MIN
pripreme
30 MIN
kuhanja
12
porcija
SREDNJE
NADJEV
Sastojci
Pire od bundeve
450
g
Krem sir
250
g
Smeđi šećer
0,50
šalica
Cimet
0,50
žličica
Sol
0,50
žličica
Đumbir u prahu
0,50
žličica
Muškatni oraščić
0,25
žličica
Postupak
Zagrij pećnicu na 200 °C.
U maloj zdjeli pomiješaj pire od bundeve, krem sir, smeđi šećer, cimet, sol, đumbir i muškatni oraščić u prahu. Miješaj dok smjesa ne postane gotovo ujednačena i ostavi sa strane.
TIJESTO
Sastojci
Gotove kore za štrudle
12
kom
Maslac
0,60
šalica
Pekan orasi
1
šalica
Smeđi šećer
3
žlica
Med
2
žlica
Šlag
Postupak
Položi 2 lista kora jedan na drugi i premaži gornji list dijelom otopljenog maslaca. Preostale listove tijesta drži prekrivene plastičnom folijom kako bi ostali svježi i podatni.
Na kore stavi nadjev i zarolaj. Dok rolaš, premaži suhe dijelove tijesta maslacem.
Zarolanu štrudlu položi na lim za pečenje s preklopom prema dolje. Premaži vrh štrudle maslacem. Ponovi postupak s preostalim sastojcima.
Pospi štrudle nasjeckanim pekan orasima i demerara šećerom. Peci dok ne postanu zlatno-smeđi, otprilike 15 minuta. Posluži ih tople prelivenim medom i, po želji, ukrašene šlagom.