Recepti Desert 05. prosinca 2024.

RASKOŠ OKUSA Slatka štrudla od bundeve

Desert
15 MIN
30 MIN
12
SREDNJE
Slatka štrudla od bundeve
Slatka štrudla od bundeve
foto: @bakemark.com Pinterest
Ova slatka štrudla od bundeve savršeno balansira kremasti nadjev i laganu, hrskavu koricu od vučenog tijesta... Isprobaj naš recept!

Kad se bogati okusi bundeve spoje s kremastim sirom, toplim jesenskim začinima i hrskavom korom, rezultat je desert koji oduševljava na prvi zalogaj. Slatka štrudla od bundeve savršena je za svečane prilike, obiteljska druženja ili jednostavne trenutke uživanja uz šalicu omiljenog napitka.

Butternut tikva Možda vas zanima... Kako brzo i lako oguliti butternut tikvu Špajza

Rapsodija aroma

Ovaj desert spaja jednostavnu pripremu (gotov je za samo 45 minuta) s impresivnim rezultatima. Zahvaljujući hrskavom vučenom tijestu, koje se pretvara u zlatno-smeđu koricu, i kremastom nadjevu s aromama cimeta, đumbira i muškatnog oraščića, ova slatka štrudla od bundeve donosi najbolje okuse na naš slatki stol.

Smeđi šećer i nasjeckani pekan orasi na vrhu daju dodatnu hrskavost i aromu.

Tiramisu od bundeve | Author: Rawpixel.com/Freepik Pire od bundeve foto: Rawpixel.com/Freepik

Ne gasi ekran dok kuham

Slatka štrudla od bundeve
15 MIN
pripreme
30 MIN
kuhanja
12
porcija
SREDNJE
NADJEV
Sastojci
  • Pire od bundeve 450 g
  • Krem sir 250 g
  • Smeđi šećer 0,50 šalica
  • Cimet 0,50 žličica
  • Sol 0,50 žličica
  • Đumbir u prahu 0,50 žličica
  • Muškatni oraščić 0,25 žličica
Postupak
  1. Zagrij pećnicu na 200 °C.


  2. U maloj zdjeli pomiješaj pire od bundeve, krem sir, smeđi šećer, cimet, sol, đumbir i muškatni oraščić u prahu. Miješaj dok smjesa ne postane gotovo ujednačena i ostavi sa strane.


TIJESTO
Sastojci
  • Gotove kore za štrudle 12 kom
  • Maslac 0,60 šalica
  • Pekan orasi 1 šalica
  • Smeđi šećer 3 žlica
  • Med 2 žlica
  • Šlag
Postupak
  1. Položi 2 lista kora jedan na drugi i premaži gornji list dijelom otopljenog maslaca. Preostale listove tijesta drži prekrivene plastičnom folijom kako bi ostali svježi i podatni.


  2. Na kore stavi nadjev i zarolaj. Dok rolaš, premaži suhe dijelove tijesta maslacem.

    Zarolanu štrudlu položi na lim za pečenje s preklopom prema dolje. Premaži vrh štrudle maslacem. Ponovi postupak s preostalim sastojcima.


  3. Pospi štrudle nasjeckanim pekan orasima i demerara šećerom. Peci dok ne postanu zlatno-smeđi, otprilike 15 minuta. Posluži ih tople prelivenim medom i, po želji, ukrašene šlagom.


Isprobaj i ove slatke delicije od bundeve!

tramisu od bundeve Možda vas zanima... Tiramisu od bundeve? Nama je savršen! Recepti Palačinke od buče Možda vas zanima... Prefine pahuljaste palačinke s pireom od bundeve Recepti Keksi za najveće obožavatelje bundeve Možda vas zanima... Prefini keksi za najveće obožavatelje bundeve Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.