Ako ti je dosta klasičnih recepata za tjesteninu i pizzu (a obožavaš i jedno i drugo) vrijeme je za malo kreativnosti i fantastičan spoj oba tvoja favorita!
Bilo koje doba godine je zapravo savršeno vrijeme za pripremu brzih jela od tjesteninei isprobavanje raznih talijanskih specijaliteta u kojima je tjestenina u glavnoj ulozi, ali nekako ih najviše volimo spremati kada je ljeto.
Što zbog činjenice da se mogu pripremiti brzo i jednostavno (pa se ne moramo dugo 'kuhati' pored štednjaka) a što zbog toga jer nam dopuštaju veliku kreativnost i isprobavanje nekih svojih verzija klasičnih jela.
S druge strane, tko od nas ne voli pizzu? Zato je ovo jelo, špageti pizza, prava poslastica za sve ljubitelje talijanske kuhinje jer spaja dva najbolja dijela od nje. Uživaj u pripremi i degustaciji!
Špagete skuhaj u slanoj vodi prema uputama s pakiranja, da budu al dente.
Češnjak oljušti i protisni. Rajčice operi i prereži napola, mozzarellu nareži na ploške, a feferone očisti i usitni. Maslinama izvadi koštice i nasjeckaj ih. Razmuti jaja i mlijeko pa ih začini češnjakom, origanom, solju i paprom. Špagete ocijedi i izmiješaj s pripremljenom smjesom.
Pećnicu zagrij na 200 Celzijevih stupnjeva. Od špageta vilicom smotaj 12 gnijezda, premjesti ih na namašćeni ili masnim papirom obloženi pleh za pečenje.
Po gnijezdima posloži mini rajčice, salamu, masline i feferone. Na tako pripremljene pizze od špageta stavi plošku mozzarelle pa ih peci u zagrijanoj pećnici 15-20 minuta.
Bosiljak isperi, posuši, otrgni mu listiće pa ih kao ukras posloži po zapečenim gnijezdima.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.