Recepti 28. svibnja 2020.

Stari kruh iskoristi na tri fantastična načina

gastro postao gastro.24sata.hr
Bacanje hrane i namirnica nikada nije dobra stvar, a pogotovo ne kada s njima možeš napraviti druge slasne recepte...

Osim što ga prilikom spremanja možeš pohraniti zajedno s kojom kriškom jabuke ili stapkom celera i tako produžiti njegov 'životni vijek', kruh jednom kada 'ostari' možeš iskoristiti za pripremu slasnih recepata. Osim punjenja s raznim mirodijama i slaninom i spremanja uz meso kao što je piletina, od staroga kruha možeš napraviti i ove zamamne deserte i zalogaje koji će sigurni smo oduševiti sve tvoje ukućane.

 

Možda vas zanima... Dobro jutro uz brzinski kruh od tikvica Kolumne

 

Lažna pizza

Odlična, jednostavna i low-budget ideja za iskorištavanje staroga kruha svakako je spremanje pizze od njega. Sve što će ti biti potrebno jest nekoliko kriški kruha, umak od rajčice i dodaci po želji i tvoj popodnevni snack ili lagana večera će biti gotovi. Samo malo truda i kreativnosti potrebno ti je za spremanje fantastičnog objeda!

 

Možda vas zanima... Ne bacaj stari kruh! Iskoristite ga za pripremu lažne pizze... Recepti

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Pohani kruh s cimetom - u obliku muffina

Od ovoga lakše ne može. Natrgani stari kruh, jaja, šećer i ostali dodaci po želji pomiješani u jednoj velikoj zdjeli i zapečeni u kalupu za muffine. Ovaj recept ultimativni je primjer jednostavnosti sastojaka i pripreme, a rezultat je veoma ukusan doručak ili popodnevni zalogaj.

 

Možda vas zanima... Pripremi pohani kruh s cimetom - u obliku muffina Recepti

 

 | Author: Shutterstock foto: Shutterstock

Sezonski složenac od jagoda, sira i starog kruha

Za kraj smo ostavili jedan voćni desert s omiljenim nam jagodama. On, osim uz popodnevnu, odlično se slaže i uz jutarnju kavu kao slatki doručak. Jednom kada ga okusiš, svaki kruh u tvojem kućanstvu postat će stari namijenjen upravo za pripremu ovoga složenca!

 

Možda vas zanima... Sezonski složenac od jagoda, sira i starog kruha Recepti

 

 | Author: Shutterstock foto: Shutterstock

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.