Recepti 13. listopada 2014.

Talijanska riža

Talijanska riža
gastro postao gastro.24sata.hr
Pripremite rižu na način kako je pripremaju pravi majstori Talijani

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 544

Potrebno vam je

  • 75 g maslac, slani
  • 400 g riža,arborio
  • 400 g riža, nepolirana
  • 1.20 l povrtni temeljac
  • 70 g parmezan

Priprema

  1. Na zagrijani maslac dodajte dosta sitno narezanog luka i pržite dok ne požuti.
  2. Dodajte rižu i pržite dok ne upije masnoću.
  3. Ulijte 4 dcl kipuće juhe i pustite da nepokriveno provri na jakoj vatri.
  4. Dodajte još dvostruko toliko juhe koliko ima riže i kuhajte dok riže ne omekša.
  5. Kad je riža gotova, umiješajte ribani parmezan i poslužite u zdjeli.
  6. U ovo jelo možete po želji dodati sitninu od peradi, teleću jetru, kobasice, gljive, cvjetaču ili prokulicu.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.