gastro postao
Pripremite rižu na način kako je pripremaju pravi majstori Talijani
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 544
Potrebno vam je
- 75 g maslac, slani
- 400 g riža,arborio
- 400 g riža, nepolirana
- 1.20 l povrtni temeljac
- 70 g parmezan
Priprema
- Na zagrijani maslac dodajte dosta sitno narezanog luka i pržite dok ne požuti.
- Dodajte rižu i pržite dok ne upije masnoću.
- Ulijte 4 dcl kipuće juhe i pustite da nepokriveno provri na jakoj vatri.
- Dodajte još dvostruko toliko juhe koliko ima riže i kuhajte dok riže ne omekša.
- Kad je riža gotova, umiješajte ribani parmezan i poslužite u zdjeli.
- U ovo jelo možete po želji dodati sitninu od peradi, teleću jetru, kobasice, gljive, cvjetaču ili prokulicu.