gastro postao
Zanimljiva kombinacija koju možete servirati i kao predjelo i kao glavno jelo
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 143
Potrebno vam je
- 0.50 šalica riža, dugog zrna
- 250 g repovi kozica
- 2 kom mladi luk
- 200 g rajčice, cherry
- 0.25 šalica komorač, glavica
- 2 žlica ulje maslinovo
- 2 žlica limunov sok
- 1 kom mrkva, crvena
- 0.50 kom tikvice, zelene
- 1 grančica peršin, list
- 2 žlica bosiljak, vezica
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Rižu kuhati u duplo većoj količini vode u poklopljenoj posudi na slabom plamenu. Dodati prstohvat soli te kuhati 15-ak min ili dok se sva voda upije a riža omekša. Kada je kuhana, rižu premjestiti u veću zdjelu, promiješati je vilicom i ostavit da se ohladi.
- Riži dodati narezani mladi luk, rajčicu, komorač.
- Na tavi zagrijati žlicu maslinovog ulja pa pirjati smrznute gambere 10-ak min. Kada skoro sasvim ispari tekućina, dodati mrkvu i tikvice pa pirjati još 5 min dok omekšaju. Zatim gambere, mrkvu i tikvice dodati u zdjelu s rižom.
- Začiniti preostalim maslinovim uljem, sokom limuna, peršinom, bosiljkom i paprom pa sve još jednom pažljivo promiješati.
Za ovaj recept možete koristiti i škampe.