Recepti 13. listopada 2014.

Toplo-hladna riža s gamberima

Toplo-hladna riža s gamberima
gastro postao gastro.24sata.hr
Zanimljiva kombinacija koju možete servirati i kao predjelo i kao glavno jelo

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 143

Potrebno vam je

  • 0.50 šalica riža, dugog zrna
  • 250 g repovi kozica
  • 2 kom mladi luk
  • 200 g rajčice, cherry
  • 0.25 šalica komorač, glavica
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 2 žlica limunov sok
  • 1 kom mrkva, crvena
  • 0.50 kom tikvice, zelene
  • 1 grančica peršin, list
  • 2 žlica bosiljak, vezica
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Rižu kuhati u duplo većoj količini vode u poklopljenoj posudi na slabom plamenu. Dodati prstohvat soli te kuhati 15-ak min ili dok se sva voda upije a riža omekša. Kada je kuhana, rižu premjestiti u veću zdjelu, promiješati je vilicom i ostavit da se ohladi.
  2. Riži dodati narezani mladi luk, rajčicu, komorač.
  3. Na tavi zagrijati žlicu maslinovog ulja pa pirjati smrznute gambere 10-ak min. Kada skoro sasvim ispari tekućina, dodati mrkvu i tikvice pa pirjati još 5 min dok omekšaju. Zatim gambere, mrkvu i tikvice dodati u zdjelu s rižom.
  4. Začiniti preostalim maslinovim uljem, sokom limuna, peršinom, bosiljkom i paprom pa sve još jednom pažljivo promiješati. Za ovaj recept možete koristiti i škampe.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.