U kuharici "Fast Cakes: Easy Bakes in Minutes" autorice Mary Berry pronašli smo genijalan slatki recept! Ova torta od kave sigurno će te oduševiti...
Mary Berry prava je majstorica domaćih slanih i slatkih jela u kojima uživaju generacije! A jedan od neodoljivih recepata ove slavne kuharice je i onaj za tortu od kave koja je gotova za pola sata!
Ova divna i jednostavna torta od kave odličan je slatki zalogaj uz popodnevni čaj 😉, a recept smo pronašli u njezinoj kuharici "Fast Cakes: Easy Bakes in Minutes" u kojoj Mary ovu tortu opisuje kao "divna promjena od klasičnog biskvita Victoria sponge".
Uz recept, Mary je otkrila i tajnu savršenog, spužvastog biskvita - za tijesto se koristi hladni maslac, dok se u kramu stavlja maslac sobne temperature! Isprobaj i ti ovaj odličan recept Mary Berry, jer ova divna torta od kave je - najbolja na svijetu!
Divna torta od kave, sjajna recept Mary Berry
foto: MaryBerryRecipes/Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Torta od kave - recept by Mary Berry
13 MIN
pripreme
30 MIN
kuhanja
12
porcija
SREDNJE
TORTA
Sastojci
Oštro brašno
225
g
Prašak za pecivo
1
kom
Šećer u prahu
225
g
Maslac
225
g
Jaje
2
kom
Instant kava
2
žlica
KREMA
Sastojci
Šećer u prahu
225
g
Maslac
75
g
Ekstrakt kave
1
žlica
Postupak
Pećnicu zagrij na 180 stupnjeva. Dva jednaka kalupa za torte (ako nemaš 2, koristit ćeš jedna, te tijesto razrezat nakon pečenje, no u tom slučaju moraš biskvit peći dulje od vremena navedenog u receptu) namasti maslacem i na dno postavi papi za pečenje.
Instant kavu rastopi u 1 žlici kipuće vode, miješaj dok ne dobiješ glatku smjesu.
Maslacm šećer u prahu, brašno, jaja i prašak za pecivo izmiksaj. Dodaj otopinu instant kave i još jednom dobro sve izmiksaj.
Tijesto rasporedi u kalupe i peci 25-30 minuta.
Pusti da se biskviti malo ohlade u kalupima prije vađenja. Kada ih izvadiš iz kalupa, stavi ih na rešetku da se potpuno ohlade.
Za kremu, izmiksaj omekšali maslac, šećer u prahu i ekstrakt kave (ili ponovno napravi varijantu s instant kavom koja je išla u biskvit).
Kad se biskviti potpuno ohlade, između dva sloja biskvita razmaži kremu.
Tortu postavi na tanjur za poluživanje, odnonso stalak za torte, pospi s malo šećera u prahu.