gastro postao
Mini delicija od lisnatog tijesta uz ragu od kozica može biti zvijezda svakog cocktail tuluma
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 729
Potrebno vam je
- 500 g tijesto za savijače
- 300 g kozica velika
- sol
- papar
- 2 dl vrhnje za kuhanje
- 20 g maslac, slani
- 3 dl konjak (38 vol % alkoh.)
- 1 kom jaje kokošje
- 2 dl riblji temeljac
Priprema
- Lisnato tijesto razvaljajte na debljinu od cca 0,5 cm. Izbadačem izbadajte komade željene veličine.
Ove paštetice možete puniti i nekim drugim nadjevima, raguom od piletine, povrća ili po želji. Mogu se speći i dan ranije, samo kod serviranja ih na kratko morate staviti u pećnicu da se podgriju. Poslužite uz Chardonnay Zdjelarević.
- Svaki drugi komad izdubite još jednim manjim izbadačem.
- Cijeli komad premažite tučenim jajem, pa gore položite drugi dio koji ste izdubili.
- Izdubljene dijelove stavljajte posebno na pleh, a slijepljene posebno. I jedne i druge još jednom premažite tučenim jajetom i pecite u pećnici na 180 stupnjeva cca 20 minuta.
- Kozice naglo prepržite na maslacu, flambirajte konjakom te dodajte slatko vrhnje i temeljac. Dotjerajte okus, posolite i popaprite i pustite da lagano još malo prokuha.
- Na tanjur posložite torticu i napunite ju raguom od kozica. Na vrh stavljajte kapicu, tj. onaj dio koji ste izdubili i koji se posebno pekao. Kao ukras možete staviti malo pržene rikule i koju cijelu kozicu.
Izvor Branko Ognjenović