Recepti 06. ožujka 2016.

Rižoto Milanese: Budite Talijan na jedan dan

milaneze
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Parmezana rižot na milanski način poslužite posut listićima peršina ili sa sušenim čili-papričicama

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 195

Potrebno vam je

  • 60 g maslac, slani
  • 1 kom luk ,crveni
  • 125 ml vino bijelo
  • 1.50 l goveđi temeljac
  • 0.50 mala žlica šafran
  • 125 g parmezan
  • sol

Priprema

  1. U velikoj posudi s debelim dnom rastopite maslac (dio ostavite za posluživanje) i koštanu srž. Ubacite luk i pirjajte na srednjoj vatri dok ne omekša.
  2. Dodajte rižu i pržite dvije-tri minute uz neprestano miješanje. Ulijte vino, a kad se apsorbira, ulijte 125 ml temeljca. Kuhajte uz često miješanje, dok se temeljac ne upije.
  3. Nakon toga dodajte po 125 ml temeljca odjedanput, često miješajući dok se ne upije, a riža omekša - oko 15 minuta.
  4. Ubacite šafran i pola parmezana neposredno prije nego što riža bude gotova. Posolite pa dodajte preostali maslac i dobro promiješajte. Poslužite s parmezanom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.