gastro postao
Parmezana rižot na milanski način poslužite posut listićima peršina ili sa sušenim čili-papričicama
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 195
Potrebno vam je
- 60 g maslac, slani
- 1 kom luk ,crveni
- 125 ml vino bijelo
- 1.50 l goveđi temeljac
- 0.50 mala žlica šafran
- 125 g parmezan
- sol
Priprema
- U velikoj posudi s debelim dnom rastopite maslac (dio ostavite za posluživanje) i koštanu srž. Ubacite luk i pirjajte na srednjoj vatri dok ne omekša.
- Dodajte rižu i pržite dvije-tri minute uz neprestano miješanje. Ulijte vino, a kad se apsorbira, ulijte 125 ml temeljca. Kuhajte uz često miješanje, dok se temeljac ne upije.
- Nakon toga dodajte po 125 ml temeljca odjedanput, često miješajući dok se ne upije, a riža omekša - oko 15 minuta.
- Ubacite šafran i pola parmezana neposredno prije nego što riža bude gotova. Posolite pa dodajte preostali maslac i dobro promiješajte. Poslužite s parmezanom.
Izvor Skuhatćute