Recepti 46477 prikaza 23. studenoga 2018.

Varivo od poriluka: Savršen plan za ponedjeljak, utorak...

poriluk
Thinkstock
Varivo od poriluka idealno je za okrepu u hladnim danima, a još ako ste popili češu previše za vikend, pa gdje ćete bolje!

Čušpajz ili varivo je jedno od onih jela koje s godinama sve više obožavate, iako ga u mladosti baš i niste cijenili...

Priprema variva od poriluka nije osobito zahtjevna. Premda ga neki vole prethodno blanširati kako bi ublažili njegov intenzivan okus, to u stvari i nije nužno, a ljubiteljima upravo njegove arome i okusa prethodno blanširanje je nešto što je najstrože zabranjeno.

Riječ je o pravom domaćem, seljačkom i iznimno ukusnom jelu iz jednog lonca.

 

Sastojci:

  • 5-6 poriluka
  • 400 g krumpira
  • 1 glavica luka
  • 1 mrkva
  • 100 g pancete
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 žličica mljevene paprike
  • 1 žlica brašna
  • ulje
  • sol
  • papar

Priprema:

  1. Poriluk očistite i izrežite na kolutiće te ga operite pod mlazom vode. Pancetu, luk i češnjak sitno isjeckajte, a mrkvu izrežite na tanje kolutiće.
  2. Na vrućem ulju tek nekoliko minuta popržite pancetu, a zatim joj dodajte ostale sastojke, uključujući i krumpir koji ste prethodno isjeckali na kockice.
  3. Dodajte vode te sve zajedno pirjajte desetak minuta, uz povremeno miješanje. U lonac ubacite papriku, sol, papar i očišćeni poriluk, još vode te sve zajedno ostavite da se kuha.
  4.  

Poslužite toplo.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.