Recepti 13. listopada 2014.

Viška pogača

gastro postao gastro.24sata.hr
Donosimo vam recept za nadaleko poznatu poslasticu s jednog od najljepših hrvatskih otoka.

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 372

Tijesto

  • 700 g pšenično brašno, bijelo
  • 2 kom suhi kvasac
  • voda
  • 3 žlica ulje maslinovo

Nadjev

  • 10 kom srdela
  • 250 g luk ,bijeli
  • 150 g rajčica, crvena
  • 15 kom kapari
  • 1 šaka peršin, list
  • ulje maslinovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 100 g masline, crne

Priprema

  1. Umijesite tijesto od navedenih sastojaka, a možete dodati i malo soli. Kad postane elastično, ostavite ga u posudi da odstoji te se digne.
  2. Umeđuvremenu na malo maslinova ulja pržite luk deset minuta. Očistite srdele te ih narežite.
  3. Kad se tijesto digne, podijelite ga na dva dijela - jedan veći i jedan manji. Razvaljajte jedan tako da bude malo veći od lima za pečenje.
  4. Po njemu poredajte komadiće srdela pa stavite luk i rajčice. Pospite kaparama, nasjeckanim maslinama i peršinom. Začinite prema želji i nauljite. Ostatak tijesta razvaljajte na veličinu lima i time preklopite nadjev. Prstima zatvorite krajeve.
  5. Prelijte s još malo ulja i ostavite da stoji desetak minuta. Pecite oko 30 minuta. Kad je pogača gotova, premažite s još maslinova ulja i ostavite da odstoji desetak minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.