Recepti 26. svibnja 2020.

Za ručak pripremi njoke s grčkim jogurtom u začinjenom pesto umaku

Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Podigni rukave i baci se na posao!

Domaće njoke uvijek su dobra ideja! Meke i fine, odlično se slažu s mnogim umacima. Osim običnih, do sada si mogla vidjeti da smo pripremali i one s ricottom i špinatom, batatom te bundevom. Ove u nastavku pripremljene su uz pomoć grčkoga jogurta, a poslužene prelivene pesto umakom kojeg možeš kupiti ili pripremiti sama kod kuće.

 

Možda vas zanima... Isprobaj tri izvanredne verzije zapečenih njoka Recepti

 

Također, kao i njoke i pesto možeš pripremiti uz pomoć jogurta i dobiti zamamni zeleno-bijeli umak. Uz njih po želji možeš pripremiti i šparoge, a jelo finalno ukrasiti možeš cherry rajčicama. Navedeni sastojci bit će dovoljni za četiri serviranja!

 

 | Author: Shutterstock Shutterstock

 

Sastojci:

  • 245 g običnog grčkog jogurta
  • 1 jaje lagano tučeno
  • 50 g svježe naribanog parmezana
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • 1 žličica soli
  • 1/2 žličice papra
  • 200 g brašna
  • 60 g pripremljenog pesta
  • 1 žličica mrvljene chilli papričice
  • bosiljak za ukras

Priprema:

  1. U velikoj zdjeli pomiješaj grčki jogurt, jaje, parmezan, češnjak u prahu, sol i papar. U smjesu zatim dodaj 60 grama brašna i započni raditi tijesto. Dodaj ponovno brašna po potrebi kako bi dobila meko tijesto.
  2. Tijesto podijeli na 4 dijela. Na lagano pobrašnjenoj površini razvaljaj svaki komad u konope debljine 1/2 cm. Izreži svako uže na komade od 2 do 3 centimetra i stavi na lagano pobrašnjeni lim za pečenje.
  3. U velikom loncu zagrij vodu i dodaj soli. Pričekaj za voda zakipi. Dodaj njoke u četiri serije, kuhaj dok ne isplivaju na površinu, 1 do 2 minute. Izvadi žlicom s prorezima. Ponovi s ostatkom tijesta.
  4. Jednom kuhane njoke izvadi, a od vode u kojoj su se kuhale uzmi 60 mililitara, ostatak baci.
  5. U isti lonac sada dodaj pesto i mrvljenu chilli papričicu te vodu od kuhanja po želji, ovisno o konzistenciji koju želiš dobiti. Dobro promiješaj.
  6. Posluži preko njoka u tanjuru i zatim još ukrasi naribanim parmezanom. 

U slast!

 

Možda vas zanima... Njoki u bijelom umaku gotovi su za samo 15 minuta Recepti Možda vas zanima... Špageti od tikvica s pestom od kelja Kolumne Možda vas zanima... Pripremi domaće njoke od špinata i ricotte Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.