Recepti 24. rujna 2022.

Za ručak pripremi sezonsku tjesteninu s bučom i pancetom

; Sezonska tjestenina s bučom i pancetom foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Tjestenina s okusima jeseni po receptu talijanskog chefa Gennara Contalda

Slatkoća buče, slanost pancete i aroma ružmarina čine ovo jelo savršenom jesenskom delicijom. Priprema je jednostavna i neće ti oduzeti previše vremena, a količina je dostatna za četiri porcije. Svakako isprobaj i uživaj u okusima jeseni! 

 

Možda vas zanima... Carbonara po receptu celebrity chefa Gennara Contalda Recepti

 

Sastojci:

  • 60 g pancete, narezane na kriške
  • 3 ljutike, oguljene i nasjeckane
  • ½ svježe čili papričice
  • 650 g buče, oguljene, očišćene i narezane 
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • 2 grančice svježeg ružmarina
  • 600 ml povrtnog temeljca
  • 400 g tjestenine
  • morska sol
  • svježe mljeveni crni papar
  • 10 g parmezana, plus dodatno za posluživanje

Priprema:

  1. Pancetu, luk i čili sitno nasjeckaj.
  2. Zagrij četiri žlice ulja u velikoj tavi na srednje jakoj vatri, dodaj pancetu i prži ju minutu, a zatim umiješaj ljutiku, čili i grančice ružmarina. 
  3. Dinstaj još dvije do tri minute, zatim umiješaj buču i ulij vrući povrtni temeljac. 
  4. Pusti da zavrije, a zatim pirjaj 20 minuta ili dok buča ne omekša i dok se tekućina djelomično ne upije.
  5. U međuvremenu skuhaj tjesteninu al dente, prema uputama na pakiranju. Važno je da je ne prekuhaš jer će se kasnije još kratko kuhati u umaku. 
  6. Procijedi tjesteninu, ostavljajući malo vode u kojoj se kuhala te ju dodaj u umak.
  7. Lagano ju promiješaj, po potrebi dodaj vode u kojoj se tjestenina kuhala, a zatim ju još kratko kuhaj kako bi upila sve arome i okuse umaka. Parmezan sitno naribaj u umak te sve dobro pomiješaj. 
  8. Posluži toplo, a povrh pospi svježe mljeveni crni papar i parmezan.

Dobar tek!

 

Isprobaj i sljedeće sezonske delicije:

 

Možda vas zanima... Juha od bundeve i krušaka - iznenađujući jesenski spoj Recepti Možda vas zanima... Pripremi odlično sezonsko jelo s tjesteninom, bučom i gljivama Kolumne Možda vas zanima... Doručkuj slastan namaz od bučinih koštica Kolumne Možda vas zanima... Juha od mrkve i buče u samo dva jednostavna koraka Kolumne

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.