Ako još nisi, brzo nabavi pakiranje predobre orzo tjestenine. Izgleda poput riže i poslužit će kao baza za mnoga brza i kreativna jela
Orzo tjestenina, nalik na zrno riže, savršen je odabir za sve kojima je dosadio rižoto. Poprilično se kratko kuha, a savršen je izbor za umake, složence i hladne salate.
Ovog smo je puta iskoristili u pripremi zapečene tjestenine s cherry rajčicama i špinatom, koja je gotova za samo 30 minuta. Sastojci su dostatni za 4 obilne porcije, što je čini idealnim obiteljskim obrokom tijekom radnog tjedna. Obavezno isprobaj!
Orzo tjestenina s cherry rajčicama i špinatom
foto: Megan Bucknall/Unsplash
Ne gasi ekran dok kuham
Orzo tjestenina s cherry rajčicama i špinatom
15 MIN
pripreme
25 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
Maslinovo ulje
1
žlica
Luk
1
kom
Mini rajčica
200
g
Češnjak
3
režanj
Sol
0,50
žličica
Mladi špinat
1,50
šalica
Pesto od bosiljka
2
žlica
Pasata od rajčice
250
ml
Povrtni temeljac
500
ml
Orzo tjestenina
400
g
Sol
0,50
žličica
Talijanska mješavina začina
0,50
žličica
Mozzarella
150
g
Postupak
Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva.
U velikoj tavi (koja može i u pećnicu) prodinstaj luk i češnjak. Posoli i dodaj rajčice pa ih zgnječi drvenom žlicom i drži na vatri otprilike 10 minuta, dok ne omekšaju.
Umiješaj pesto, umak od rajčice, špinat i temeljac.
Dodaj orzo tjesteninu, začini i dobro promiješaj.
Peci 10-12 minutau zagrijanoj pećnici. Za to bi se vrijeme tjestenina trebala skuhati i.
Izvadi iz pećnice, umiješaj 100 g naribane mozzarelle, a ostatkom pospi tjesteninu. Vrati u pećnicu na 5 minuta kako bi se sir rastopio i malo zapekao.
Posluži odmah!
Isprobaj i ove odlične recepte u kojima je tjestenina glavna zvijezda...
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.