Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 486
Potrebno vam je
- 300 g njoki
- 400 g rajčica, crvena
- 1 kom ljubičasti luk
- 4 režanj češnjak
- 1 žličica origano
- 1 vezica bosiljak, vezica
- 200 g mozzarella
- 100 g grana padano
- 1 žličica šećer, kristal
- 10 kom masline, crne
- 3 žlica ulje maslinovo
- sol
- papar
Priprema
- Luk i češnjak narežite na sitno. Rajčice zarežite na par mjesta, uronite ih u vruću vodu na 10-ak sekundi pa ih premjestite u posudu s hladnom vodom. Uklonite im kožicu pa ih narežite na kockice.
- Na maslinovom ulju popržite luk dok ne postane staklast, dodajte češnjak, promiješajte pa dodajte kockice rajčica, posolite, popaprite i dodajte listiće suhog origana. Kuhajte 15-min na umjerenoj vatri.
- Štapnim mikserom grubo usitnite umak, dodajte šećer i dotjerajte okus. Maknite s vatre.
- Njoke kuhajte u proključaloj, slanoj vodi dok ne isplivaju na površinu, dobro ih ocijedite pa dodajte u vatrostalnu posudu.
- Prelijte ih umakom od rajčice, na vrh posložite kriške mozzarelle i dodajte masline. Zapecite 10 min na 200°C
- Njoke pospite svježe naribanim grana padanom i listićima svježeg bosiljka.