Recepti 29. travnja 2016.

Zapečeni njoki u umaku od rajčica

Zapečeni njoki u umaku od rajčica
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Njoki uronjeni u sočni umak od rajčica i obogaćeni zamamnim okusom rastopljene mozzarelle i parmezana

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 486

Potrebno vam je

  • 300 g njoki
  • 400 g rajčica, crvena
  • 1 kom ljubičasti luk
  • 4 režanj češnjak
  • 1 žličica origano
  • 1 vezica bosiljak, vezica
  • 200 g mozzarella
  • 100 g grana padano
  • 1 žličica šećer, kristal
  • 10 kom masline, crne
  • 3 žlica ulje maslinovo
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Luk i češnjak narežite na sitno. Rajčice zarežite na par mjesta, uronite ih u vruću vodu na 10-ak sekundi pa ih premjestite u posudu s hladnom vodom. Uklonite im kožicu pa ih narežite na kockice.
  2. Na maslinovom ulju popržite luk dok ne postane staklast, dodajte češnjak, promiješajte pa dodajte kockice rajčica, posolite, popaprite i dodajte listiće suhog origana. Kuhajte 15-min na umjerenoj vatri.
  3. Štapnim mikserom grubo usitnite umak, dodajte šećer i dotjerajte okus. Maknite s vatre.
  4. Njoke kuhajte u proključaloj, slanoj vodi dok ne isplivaju na površinu, dobro ih ocijedite pa dodajte u vatrostalnu posudu.
  5. Prelijte ih umakom od rajčice, na vrh posložite kriške mozzarelle i dodajte masline. Zapecite 10 min na 200°C
  6. Njoke pospite svježe naribanim grana padanom i listićima svježeg bosiljka.
Komentari 4
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Zlatina
    Zlatina 17:31 24. Siječanj 2015.

    Njaaaamiii, savršeno ukusno! :) Suprug i ja smo oduševljeni njokima sa mozzarellom i rajčicama! :D Sve pohvale! :D

  • Dorica 12:32 28. Studeni 2014.

    Super recept, ja sam si pojedostavila kupeći gotove sjeckane rajcice od podravke i sa kilom njoka..uz zelenu salatu njam!

  • nikolina2 17:39 25. Studeni 2014.

    kak je ovo količina za 4 osobe?iskreno,malo mi nekak preslabo djeluje recept,ne kažem da neću probati al da bum ga podebljala budem.ne samo količinom jer 300 g. njoka nije dovoljno za dvije osobe a kamo li četvero.a mislim da možda ... prikaži još! koja šnita špeka nebi škodila,ili kakva šnicla sa strane uz salatu.