Recepti 10. siječnja 2024.

Zbog ove prefine torte gori internet!

Sočna zimska torta
Videorecept za ovu tortu na YouTubeu ima više od 3,5 milijuna pregleda! foto: YouTube, screenshot
gastro postao gastro.24sata.hr
U samo nekoliko dana milijuni su pogledali ovaj videorecept za ukusnu i jednostavnu slasticu

Ukusna torta s finom, sočnom kremom zasigurno će biti hit svakog slavljeničkog (ali i 'običnog' obiteljskog) stola. Ova torta jednako je lijepa za oko, kao što je ukusna za nepce.

Premda je spravljanje vrlo jednostavno i brzo (priprema i pečenje traju zajedno malo više od 30 minuta), okus je osvježavajuće božanstven.

Sočna zimska torta

Sastojci - za tijesto:

  • 2 jaja
  • 8 g vanilin šećera
  • 100 g šećera
  • 50 ml suncokretovog ulja
  • 50 g maslaca
  • 340 g brašna
  • 10 g praška za pecivo

Sastojci - za kremu:

  • 200 g kompota od breskvi (ocijeđeni)
  • 400 ml mlijeka
  • 10 g vanilin šećera
  • 1 žumanjak
  • 3 žlice šećera
  • 4 žlice kukuruznog škroba
  • 200 ml vrhnja za šlag
  • usitnjeni bademi

 

naranča Možda vas zanima... Tri slasna recepta s narančama Recepti Marmorni kolač s klementinama Možda vas zanima... Slatka zima uz mramorni kolač s klementinama Kolumne

 

Postupak:

  1. U veliku zdjelu stavi jaja, vanilin šećer, šećer i ulje te dobro promiješaj pjenjačom. Dodaj maslac te umiješaj. Zatim dodaj brašno i prašak za pecivo te rukama zamijesi tijesto.
  2. Od tijesta odvoji dio te napravi kuglu veličinu šake, omotaj prozirnom folijom pa stavi na 20 minuta u zamrzivač.
  3. Namašćeni okrugli kalup (promjera 24 cm) obloži preostalim tijestom po dnu i malo po rubu.
  4. Nareži breskve na kockice. U lonac ulij mlijeko, dodaj vanilin šećer, žumanjak i 3 žlice šećera. Zatim dodaj 4 žlice kukuruznog škroba te sve promiješaj pjenjačom da dobiješ finu kremu. Ulij vrhnje za šlag te sve dobro promiješaj pjenjačom. Dodaj usitnjene breskve i dobro ih umiješaj.
  5. Prebaci kremu na tijesto u kalupu pa zagladi. Po kremi naribaj tijesto iz zamrzivača. Po tome pospi listiće badema. Peci u pećnici zagrijanoj na 180-200 stupnjeva oko 25 minuta. Izvadi tortu iz pećnice i kalupa te pospi šećerom u prahu. 

 

Angel food cake Možda vas zanima... Lagan i pahuljast... i anđeli bi jeli ovaj kolač Recepti Kolač od mrkve s orasima Možda vas zanima... Ultimativan recept za sočan kolač od mrkve Recepti Medena srca by Nataša Pralica Možda vas zanima... Dok ona priprema novu knjigu, mi uživamo uz kolače Nataše Pralice Špajza

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 09:18 11. Siječanj 2024.

    vow