Špajza 29. studenoga 2024.

5 trikova Ine Garten za savršene kekse

5 trikova Ine Garten za savršene kekse
foto: @Ina Garten Pinterest
Dobrih savjeta nikada dosta. Ovi su jednostavni, isprobani i upale svaki put. Iza njih stoji kulinarska zvijezda Ina Garten, poznata kao Bosonoga kontesa

Kada je riječ o pečenju savršenih keksa, Ina Garten nepresušan je izvor inspiracije i praktičnih savjeta. Njezini recepti i savjeti su provjereni, pouzdani i donose zadivljujuće rezultate. Ove sezone blagdanskog pečenja, trikovi Bosonoge kontese mogu pomoći svakom kuharu – početniku ili iskusnom – da postigne vrhunske rezultate u kuhinji.

Bez obzira na to radi li se o pravoj temperaturi maslaca ili pametnim tehnikama oblikovanja tijesta, ovi trikovi učinit će svaki keks savršeno pečenim, ravnomjerno oblikovanim i nevjerojatno ukusnim.

bezbrižno uživanje u večeri Možda vas zanima... Uz savjete slavne kuharice postani pravi masterchef Špajza Ina Garten, Bosonoga kontesa Možda vas zanima... Ručak od 3 sastojka koji slavna kuharica priprema kad joj se ne da kuhati Recepti

Maslac i jaja ostavi na sobnoj temperaturi preko noći

Jedan od ključnih savjeta za uspješno pečenje jest da maslac i jaja budu na sobnoj temperaturi. Ina preporučuje da ih ostaviš izvan hladnjaka preko noći jer je potrebno više sati da se maslac ugrije s 4°C (temperatura hladnjaka) na 21°C (sobna temperatura). Mekani maslac će se lako sjediniti sa šećerom i stvoriti laganu, prozračnu smjesu, što je ključno za savršene kekse.

5 trikova Ine Garten za savršene kekse | Author: azerbaijan_stockers / Freepik Maslac i jaja ostavi izvan hladnjaka preko noći foto: azerbaijan_stockers / Freepik

Zamrzni tijesto 15 minuta prije pečenja

Za postizanje savršene teksture keksa, kuglice tijesta treba staviti u zamrzivač 15 minuta prije pečenja. Ova tehnika pomaže da keksi zadrže oblik, dobiju hrskave rubove i ostanu mekani u sredini.

Još jedan trik za savršenu teksturu jest udaranje protvana o radnu površinu tijekom pečenja kako bi keksi dobili karakteristične naborane rubove.

Mary Berry Možda vas zanima... Zašto biskvit puca tijekom pečenja? Pitaj Mary Berry! Špajza

Koristi žlicu za sladoled za oblikovanje tijesta

Kako bi keksi bili jednake veličine i ravnomjerno pečeni, Ina predlaže korištenje standardne žlice za sladoled (veličine 5,5 cm). Ovaj trik omogućuje da svi keksi imaju savršen oblik i hrskave rubove uz mekane sredine.

Osim za kekse, žlica za sladoled može se koristiti i za doziranje tijesta za muffine ili kolače, čime se postižu jednako oblikovane porcije.

5 trikova Ine Garten za savršene kekse | Author: Freepik Prava mjera - žlica za sladoled foto: Freepik

Pripremi sve sastojke unaprijed

Organizacija prije pečenja ključna je za uspješan rezultat. Svi sastojci trebaju biti unaprijed izmjereni i pripremljeni. Ova tehnika ubrzava proces pečenja i smanjuje mogućnost pogrešaka – poput zaboravljanja ključnog sastojka na pola recepta.

Provjeravanje svih komponenti prije početka dodatno olakšava cijeli proces.

Dodaj instant kavu za dublji okus

Jedan od neočekivanih savjeta jest korištenje instant kave za poboljšanje okusa keksa. Samo pola žličice instant kave dodane čokoladnoj glazuri ili smjesi za kekse može značajno produbiti okus i dodati bogatstvo.

Ovaj jednostavan dodatak savršen je trik za glazure i preljeve, a donosi tajnu notu koja oduševljava.

Klikni na recepte i odmah isprobaj ove savjete!

Možda vas zanima... Linzeri s pistacijama postat će tvoji omiljeni blagdanski keksi Recepti Možda vas zanima... Slasni blagdanski keksići s orasima Recepti Možda vas zanima... Brzi blagdanski keksići s čokoladom Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.