Špajza 23. prosinca 2016.

Najslađi čoko deserti za blagdansko uživanje

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Slasna čokolada svaki će kolač učiniti još malo primamljivijim i dodatno uljepšati vaš ovogodišnji blagdanski stol

Nalazite li se još uvijek u fazi planiranja onog jednog božićnog deserta koji će s nogu oboriti baš svakog tko ga proba, imamo sjajnu vijest! Donosimo vam naše najbolje čokoladne recepte i savjete koji će na najdivniji način uljepšati vaš blagdanski stol.

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock


Prije same pripreme kolača svakako valja dobro proučiti upute za najuspješniju pripremu krema od čokolade. Naučite što je to ganache te kako na najbolji način otopiti čokoladu.

Otkrijte tajne čokoladne glazure
Još brži: Taj slatki čokoladni ganache...

Tradicionalna talijanska čokoladna delicija u božićnom ruhu sjajno će zasladiti nepce vaših najdražih. Ne sadrži brašno već samo nešto orašastih plodova, sezonskih začina i naravno, puno čokolade.

Božićna verzija caprese torte

Kombinacija čokolade i alkohola uvijek je dobrodošla. Spojite čokoladu i malo ruma, pa od divnih okusa u potpunosti siđite s uma!

Mousse od čokolade i ruma: Da siđete s uma!

mousse s lješnjacima | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Priprema slastica spala je na zadnji trenutak? Nema problema, pripremite brzu pitu od čokolade i banane, začinite američkim sljezovim kolačićima i uživajte u divnom spoju slatkih okusa.

Nevjerojatno brza pita od čokolade i banane osvaja na prvi pogled

Kada bismo mogli birati, čokolada i čitava paleta orašastih plodova definitivno bi bio naš spoj savršene blagdanske slastice. Bez obzira pripremate li bogatu pitu od čokolade i badema ili pak kombinaciji dodajete i slatku, neodoljivu karamelu - orašasti plodovi i čokolada zauvijek će ostati savršen spoj!

Čokoladna pita s bademima
Sočni toffee - muffini s bademima

Naranča i čokolada! Gdje da potpišemo? Divan spoj sezonskih naranča i sveprisutne čokolade očarat će vaše nepce. Pripremite neponovljivu jaffa tortu ili pak fantastičan desert od čokolade i naranče. Mi ne znamo što bismo prije!

Jaffa torta u koju ćete se zaljubiti na prvi zalogaj
Fantastičan desert od čokolade i naranče

Osjećate li se ovih blagdana dovoljno hrabro, divna ideja bit će i priprema Pavlove. Oduzet će vam nešto više vremena no rezultat će biti i više nego očaravajuć. 

Dosegnite savršeno sočnu čokoladnu pavlovu

Što su blagdani bez keksića? Ako u svojoj trenutnoj kolekciji još nemate one ekstra čokoladne, poslužite se našim receptom i zadivite goste hrskavim slatkim zalogajima.

Čokoladna fantazija: Ekstra čokoladni keksi

čokoladni keksi | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Tradicionalni recept za neponovljivu mađaricu malo smo izmijenili pretvorili je u tortu. Spoj garantirano funkcionira u što smo uvjereni jer se nakon mađarice s bijelom čokoladom svaka usta razvlače u osmijeh.

Mađarica torta s bijelom čokoladom

Za kraj dana, kada ste pojeli sve neodoljive delicije, kolače i keksiće, počastite se vrućom čokoladom. Izaberite između one s crnim vinom ili pak slasne bijele koja osvaja već na prvi pogled.

Ugrijte se vrućom čokoladom s crnim vinom
Što je zima bez vruće bijele čokolade

Slasni vam blagdani!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.