Klasični i toliko omiljeni ajvar pripremila nam je Tihana s bloga Strawberry Soup, a upravo će ovaj omiljeni dodatak biti odličan uz različite vrste kobasica, kao namaz na toplom kruhu, a žlica ili dvije odlično će se snaći i u varivu kako bi okusi bili raskošniji i intenzivniji.
Da bi ajvar bio još bolji, poslužite se savjetima naše blogerice Food and Mood i neka guštanje započne.
Vedran s bloga Začinjeno s ljubavlju prošle se godine upustio u izradu sasvim drugačijeg, zelenog ajvara. Glavni sastojak ove varijante omiljenog umaka su zelene rajčice, a za slasniji okus pobrinut će se senf i ajvar.
Ako pak ulazite u onu manjinsku skupinu ljudi koji i nisu preveliki obožavatelji ajvara, sjajna ideja za vas bit će relish. Istočnjački umak priprema se od sezonskog voća i povrća te je idealan dodatak brojnim mesnim i vege jelima.
Osim relisha, tu je i njegov prethodnik, chutney, koji možete pripremiti od rajčice, luka, manga, dunja, kruške, jabuke, pa čak i od slanine. Slatkasti umak odlično nadopunjuje teža mesna jela i daje im dozu slatkoće na najfiniji mogući način.
Dobar tek!