Špajza 07. ožujka 2017.

Iskoristite kuhana jaja na jedan posve nov način

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Punjena kuhana jaja ili "vražja jaja" odličan su prilog nekom glavnom jelu, ali i sjajno predjelo!

Iako kuhana jaja koristimo kao prilog uz kuhanu šunku i hren, možemo ih pripremiti i kao zasebno, vrlo ukusno jelo. Naravno, ovako punjena jaja mogu biti prilog, ali, ako želite pripremiti sjajno predjelo, poslužite ih sama.

Sve što trebate jest tvrdo skuhati jaja, prepoloviti ih i od žumanjaka napraviti finu kremicu kojom ćete potom puniti bjelanjke.

Poigrajte se okusima pa kremi od žumanjaka dodajte grčki jogurt, majonezu, kopar, dimljenog lososa, sireve, vlasac ili čak dimljenu papriku!

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Ideja je mnogo, a sigurni smo da oduševljenje neće izostati.

Za osnovnu pripremu vražjih jaja (24 komada) trebat će vam 12 jaja. Tvrdo ih skuhajte pa ohladite pod hladnom vodom i očistite, prepolovite i izvadite žumanjke. Vilicom zdrobite žumanjke pa dodajte 2 žlice majoneze i 2 žlice senfa, papar i sol te malo mljevene paprike (možete staviti i dimljenu - imat će još bolji okus). Sve dobro izmiješajte u gustu pastu i prebacite u vrećicu za ukrašavanje (ili vrećicu za zamrzavanja na kojoj ste prerezali jedan vrh) i napunite polovice kuhanih bjelanjaka pripremljenom smjesom. Ukrasite sjeckanim peršinom ili vlascem i poslužite kao sjajno predjelo.

Jaja | Author: Stockfood foto: Stockfood

Ako pak želite malo drugačiji okus kreme od žumanjaka, tada predlažemo da svakako isprobate kombinaciju s grčkim jogurtom. Za 12 punjenih jaja trebat će vam 6 kuhanih jaja, pola šalice grčkog jogurta, 2 žlice sitno nasjeckane sušene rajčice, pola žličice dimljene paprike, sol i papar, 1 ljutika i malo ulja. Žumanjke pomiješajte s jogurtom, soli/paprom, paprikom i rajčicom te prebacite u vrećicu i napunite kuhane bjelanjke. Ljutiku kratko popržite na malo ulja i poslažite po napunjenim jajima. 

Kuhana jaja možete puniti i kremom od žumanjaka i inćuna, šunke, slanine ili pak svježih domaćih začina.

Također, ovako pripremljena jaja mogu biti i odlično glavno jelo. Poslužite ih uz neku finu sezonsku salatu, komad domačeg baguettea i uživajte u ukusnom, a brzom obroku!

Dopustite mašti i omiljenim okusima da vas vode u pripremi ovih sjajnih malih obroka!

U slast!

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • MarijanaMR 11:21 12. Ožujak 2017.

    Što je tu točno novo?