Špajza 12. lipnja 2021.

Jednostavan trik za brzo čišćenje trešanja od koštica

Priprema kolača s trešnjama foto: SHUTTERSTOCK
gastro postao gastro.24sata.hr
Osim činjenice da je ovaj trik jednostavan i brz, višnje i trešnje će izgledati ljepše i dobro će ti doći pri dekoriranju sezonskih slastica...

Iako postoje razna pomagala i aparati koje možeš koristiti, boca i štapić ili slamka jedine su dvije stavke potrebne kada je u pitanju ovaj lagani i brzi trik za čišćenje višanja i trešanja od koštica. Najbolje će funkcionirati manje boce, poput pivskih, koje imaju nešto uži otvor. 

 

Možda vas zanima... Neodoljiva savijača s grizom i trešnjama Recepti

 

Sve što zatim trebaš napraviti jest - nasloniti višnju ili trešnju na otvor i probosti ju štapićem ili slamkom. Koštica će izaći iz voća i ostati u boci, a ti ćeš dobiti savršeno očišćenu voćku te usput nećeš zamazati svoje prste (i pola kuhinje). 

Višnje i trešnje neće izgledati "izmučeno", kao što je slučaj kada se koštice izvlače rukama, i moći ćeš ih upotrijebiti i u dekorativne svrhe. 

 

 

Možda vas zanima... Slasni muffini s višnjama i komadićima čokolade Recepti Možda vas zanima... Od clafoutisa s trešnjama dijeli te par minuta posla Recepti Možda vas zanima... Slojevita torta od pistacija i trešanja Kolumne
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.