Špajza 30. listopada 2023.

Kako okrenuti čaše kad ih vraćaš na kuhinjsku policu?

Čaše
Kako okrenuti čaše na polici? foto: Monica Silva/Unsplash
gastro postao gastro.24sata.hr
Nakon pranja i glancanja, na redu je spremanje čaša i šalica na policu ili u ormarić. U tom se trenutku nameće jedno bitno pitanje... Kako okrenuti čaše?

Najprije nas zanima koji si ti tip: onaj koji okreće čaše prema dolje ili onaj kojem je rub uvijek okrenut prema gore? Mišljenja su podijeljena, argumenti su čvrsti s obje strane, ali zato smo mi tu da prevagnemo. 

Odgovor je vrlo jednostavan... Čaše i šalice bi nakon pranja trebali dobro obrisati i uglancati, a zatim ih spremiti na policu okrenute naopačke. Ako su ti police čiste, ovo je higijenski najprihvatljivija opcija.

Bez obzira na to koristiš li ih svaki dan ili ne, izbjeći ćeš nakupljanje prašine i dodatno pranje prije svake upotrebe. Ovo se osobito odnosi na one koji čaše drže na otvorenom, na policama, a ne u kuhinjskim ormarićima.

 

Hrana u zamrzivaču Možda vas zanima... Vrijeme je da organiziraš zamrzivač. Imamo nekoliko savjeta... Špajza

 

 | Author: Charlotte May/Pexels Vinske čaše foto: Charlotte May/Pexels

Što s čašama za posebne prilike?

Činjenica je da čaše i šalice nekada dugo stoje na polici nakon pranja, poput čaša za pjenušac, koktela, čaše za pivo ili šalice za punch, koje se ne koriste svakodnevno. Budući da mjesecima čekaju svoj red, prašina će se sigurno zalijepiti za dno i za stijenke.

Čaše za posebne prilike stoga obavezno okreni naopačke, kako bi bile spremne za trenutnu upotrebu i nakon dužeg stajanja. Ako na polici nemaš dovoljno mjesta, svakako je bolja opcija čuvati ih u originalnim kutijama i ne riskirati lom.

Bitno je da napraviš dobru organizaciju čaša i šalica i da ih rasporediš prema učestalosti korištenja. Čaše i šalice koje koristiš nekoliko puta dnevno neka stoje u prvom planu i nadohvat ruke. Sve čaše za posebne prilike mogu biti naslagane u stražnjem dijelu, obavezno okrenute rubom prema dolje. Više o održavanju čaša pročitaj ovdje.

 

 | Author: Veronika Diegel/Unsplash Šalice i čaše trebaš držati okrenute rubom prema dolje. foto: Veronika Diegel/Unsplash

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.