gastro postao
Pirjanje luka jedan je od glavnih dijelova kod pripreme složenijih jela. Donosimo sjajan trik koji će vam olakšati posao i dovesti vas do boljih finalnih rezultata...
Luk je namirnica koju u svako vrijeme ima gotovo svaka kuhinja na svijetu. Priprema ručka ili nešto složenijih jela jednostavno ga traži, a pirjanje pretvara u sastavni dio pripreme jela. No ponekad se dogodi kuhanje u žurbi što čekanje da se sitne kockice luka zažute i omekšaju pretvara u pravu gnjavažu.
Da biste dobili savršeno pirjani luk u nevjerojatno kratkom roku te kako bi uz izgled, njegov okus bio na razini upravo idealno pirjanog luka, poslužite se jednostavnim trikom koji će vas posve iznenaditi.
Pri pirjanju, na tavu dodajte prstohvat sode bikarbone. Taj jednostavan potez pomoći će da luk brže poprimi tamniju boju, a samim time smanjit će vrijeme pirjanja na pola.
Kada ste pripremili savršenu bazu, dodajte ostatak sastojaka, pirjajte ih i kuhajte pa uživajte u poznatim okusima još brže.
Dobar tek!