Špajza 18. ožujka 2018.

Kakvo otkriće: Pirjanje luka na posve drugačiji način

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pirjanje luka jedan je od glavnih dijelova kod pripreme složenijih jela. Donosimo sjajan trik koji će vam olakšati posao i dovesti vas do boljih finalnih rezultata...

Luk je namirnica koju u svako vrijeme ima gotovo svaka kuhinja na svijetu. Priprema ručka ili nešto složenijih jela jednostavno ga traži, a pirjanje pretvara u sastavni dio pripreme jela. No ponekad se dogodi kuhanje u žurbi što čekanje da se sitne kockice luka zažute i omekšaju pretvara u pravu gnjavažu.
 

Možda vas zanima... Mladi luk u drukčijoj ulozi Recepti

Da biste dobili savršeno pirjani luk u nevjerojatno kratkom roku te kako bi uz izgled, njegov okus bio na razini upravo idealno pirjanog luka, poslužite se jednostavnim trikom koji će vas posve iznenaditi.
 

luk | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Pri pirjanju, na tavu dodajte prstohvat sode bikarbone. Taj jednostavan potez pomoći će da luk brže poprimi tamniju boju, a samim time smanjit će vrijeme pirjanja na pola.
 

luk Možda vas zanima... Tri nijanse luka None

Kada ste pripremili savršenu bazu, dodajte ostatak sastojaka, pirjajte ih i kuhajte pa uživajte u poznatim okusima još brže.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.